Verlies Rood-Wit'67 tegen Eindse Boys

26 februari 2017 11:00

Een danig gehandicapt Rood-Wit’67/Plus (een drietal basisspelers moesten door blessures verstek laten gaan) leed afgelopen zondag in Nederweert tegen Eindse Boys een 1-0 nederlaag. In de 93e minuut pakte Eindse Boys in blessure tijd alsnog de volle winst.

De wedstrijd op zich had twee gezichten. De eerste helft had Eindse Boys een grote veldmeerderheid en kon zich diverse goede scoringskansen scheppen. De tweede helft was voor Rood-Wit’67/Plus. Trainer Marc Piron had in de rust enkele tactische wijzigingen in de opstelling aangebracht en dat had tot resultaat dat Rood-Wit’67/Plus een veldmeerderheid creëerde met diverse goede scoringsmogelijkheden.  In de eerste helft had Rood-Wit’67/Plus weinig in te brengen tegen  een aanval-lend Eindse Boys. Vanaf de aftrap nam Eindse Boys het initiatief en creëerde  diverse goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar dit had vooralsnog geen resultaat. Toch lukte dat bijna in de 20e minuut. Nick Verheijen gaf vanaf de rechterflank een uitstekende voorzet die door  Eindse Boys aanvaller Paul Dirkx uitstekend werd ingekopt, maar op het laatste moment kon Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost met een katachtige redding zijn doel schoon houden en Rood-Wit’67/Plus alsnog voor een achterstand behoeden. Hierna golfde het spel voornamelijk op en neer. RoodWit’67/Plus kon aanvallend weinig potten breken en Eindse Boys bleef steeds gevaarlijk. In de 32e minuut onderschepte de gevaarlijkste Eindse Boys aanvaller Paul Dirkx een dieptepass die hem alleen voor Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost bracht, maar in laatste instantie kon de scoringskans door Rood-Wit’67/Plus verdediger Mart Tunissen worden verijdeld. Na de thee tapte Rood-Wit’67/Plus uit een geheel ander vaatje. Er werd beter gecombineerd en na enige tactische omzettingen nam Rood-Wit’67/Plus het initiatief over. In de 55e minuut had Rood-Wit’67/Plus de score kunnen openen. Een uitstekende pass van Youri van Gils bereikte Geert Compen, maar zijn inzet belandde net langs de verkeerde kant van de paal. Rood-Wit’67/Plus bleef de touwtjes in handen houden en Eindse Boys kon weinig gevaar voor het Rood-Wit’67/Plus doel stichten. In de 65e minuut had Rood-Wit’67/Plus aanvoerder Harm Derks bepaald pech. Vanaf 30 meter loste hij een schot op het Eindse Boys doel, maar tot ontsteltenis van de grote getale Rood-Wit’67/Plus supporters, spatte de bal tegen de deklat terug in het veld. Uiteindelijk kwam Rood-Wit’67/Plus aan het einde toch nog met lege handen te staan. Een afgedwaalde voorzet (hij kreeg de bal volkomen verkeerd op zijn schoen) van Eindse Boys aanvaller Paul Dirkx was de oorzaak. Diens voorzet verdween onhoudbaar achter Rood-Wit’67 doelman Nick Roost en bracht hierdoor  Eindse Boys alsnog de 1-0 overwinning.                                                                     A.s. zondag 2 april 2017, speelt Rood-Wit’67/Plus een thuiswedstrijd tegen Maasgouw. Aanvang 14.30 uur. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Maasgouw zal Rood-Wit’67/Plus speler Mart Tunissen door het bestuur worden gehuldigd i.v.m. het spelen van 250 senioren wedstrijden voor Rood-Wit’67. Pupil van de week is Luc Lammers.