Grote overwinning Rood-Wit’67/Plus tegen Crescentia

5 februari 2017 22:00

De eerste wedstrijd voor Rood-Wit’67/Plus na de winterstop is uitstekend begonnen. In Tungelroy wist Rood-Wit’67/Plus tegen Crescentia met grote cijfers te winnen 1 - 5.

Vanaf de aftrap liet Rood-Wit’67/Plus duidelijk merken dat het voor de volle winst wilde gaan. Interim trainer Marc Piron had het elftal goed voorbereid en opdracht gegeven om zo aanvallend mogelijk te voetballen. De ene na de andere aanval golfde op het Crescentia doel. Het was vooral te danken aan Crescentia doelman Roy Beelen dat het na tien minuten voetballen al niet met enige nulletjes achterstond. In de 13e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op een verdiende 0 - 1 voorsprong. Een uitstekende pass van Mart Tunissen bereikte de vrijstaande Tom Roost en met een sublieme lob verschalkte deze Crescentia doelman Roy Beelen 0 - 1. Crescentia probeerde iets terug te doen door Ronnie Linssen en Tjeerd Kluskens, maar steeds kon Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost tijdig ingrijpen. In de 38e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op een 0 - 2 voorsprong. Jelle van der Kruijs ging op rechts goed door en diens uitstekende voorzet werd op sublieme wijze door Joey Roost ingekopt. Twee minuten later was het opnieuw raak. Een pass van aanvoerder Harm Derks bereikte de uitstekend spelende Geert Compen die Crescentia doelman Roy Beelen volkomen kansloos liet, 0 - 3. Op slag van rust kwam Rood-Wit’67/Plus op een 0 – 4 voorsprong. Tom Ras snelde op links door de Crescentia verdediging en diens voorzet werd door Geert Compen prima afgewerkt.

Na de hervatting startten de Roodwitters furieus uit de startblokken. De eerste de beste aanval was al weer raak. Mike Baats soleerde door de Crescentia verdediging. Alleen voor Crescentia doelman Roy Beelen maakte hij geen fout. Met een bekeken schot liet hij de Crescentia doelman kansloos 0 - 5. Rood-Wit’67/Plus kreeg nog diverse goede mogelijkheden om de score nog hoger te laten uitvallen, maar er werd te slordig met de geboden kansen omgegaan. Hierna liet Rood-Wit’67/Plus de teugels enigszins vieren. Crescentia kreeg enige grip op de wedstrijd en dat resulteerde in de 62e minuut in een tegentreffer. Te laat ingrijpen van de Rood-Wit’67/Plus verdediging gaf Crescentia middenvelder Paul van de Ven de kans om tegen te scoren 1 - 5. Met een droge knal liet hij Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost kansloos. Conclusie: een dik verdiende overwinning.

A.s. zondag 12 februari speelt Rood-Wit’67/Plus opnieuw een uitwedstrijd. Dan is SVVH in Heibloem de tegenstander, aanvang 14.30 uur.