Sportclub Leeuwen - Rood-Wit’67/Plus 1 - 3

20 januari 2020 10:30

De wedstrijd Sportclub Leeuwen - Rood-Wit’67/Plus werd 20 oktober gestaakt.

De reden was een ernstige hoofdverwonding van een speler van Sportclub Leeuwen nadat hij na een val ongelukkig op zijn hoofd terecht was gekomen. Per ambulance werd de speler naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels gaat het goed met de betreffende speler. De stand was toen 1 – 2 (doelpunten Rood-Wit’67/Plus Maarten Derks en Jordi v. Leeuwen, doelpunt Leeuwen: Giel v. Soest).

Afgelopen zondag werden de resterende 32 minuten op een moeilijk bespeelbaar veld gespeeld. Door de 1 – 3 winst staat Rood-Wit’67/Plus op de 2e plaats van de rangschikking. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen als alle kansen waren benut. Al in de eerste 2 minuten kregen de Roodwitters 2 goede kansen. Eerst was het Jordi v. Leeuwen die de bal niet goed onder controle kreeg nadat de Leeuwen keeper de bal los had gelaten en daarna was het Tom Ras die vanaf het 16 meter gebied de bal net naast de goal krulde. Hierna ging het spel op en neer waarbij Rood-Wit’67/Plus de gevaarlijkste ploeg was. Er werden nog een aantal kansen gecreëerd maar paal en lat stonden een doelpunt in de weg. De laatste 5 minuten zette Leeuwen alles op alles en werd het nog spannend. Sportclub Leeuwen claimde nog een penalty in de 90e minuut maar de scheidsrechter liet doorspelen. In de 2e minuut van de blessuretijd kon Robin v. Vuurden na goed voorbereidend werk van Geert Compen de 1 - 3 eindstand bepalen. Jammer dat er niet meer gescoord werd want het doelsaldo kan wel eens belangrijk zijn voor de 1e periode. De Roodwitters moeten nog 1 wedstrijd spelen om de 1e periodetitel en moeten dan met minstens 2 doelpunten verschil winnen van Heythuysen (wedstrijd is op 1 maart).

Zondag 26 januari: Rood-Wit’67/Plus 1 – Walburgia 1, aanvang 14.30 uur.                         De wedstrijdbal is geschonken door Hein Claassen, Training With.