Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Rood-Wit’67/Plus 1 wint eerste competitiewedstrijd

23 september 2019 10:45

In deze eerste wedstrijd van de competitie en weer terug in de afdeling Zuid 2 van de KNVB begonnen de Roodwitters met een zeer verdiende overwinning.

Gezien de vele kansen viel de overwinning te laag uit. St. Joost begon sterk want in de eerste 3 minuten kreeg het 2 mooie kansen. Een schot op goal maar de bal (geschonken door Montage/Klusbedrijf Ivo Roost uit Budel-Dorplein) ging net naast en vrij voor goal schoot Marc Vergoossen van St. Joost net naast. Hierna was het alleen nog Rood-Wit’67/Plus dat het meest aan de bal was en het meest gevaarlijk was. Er werden vele mooie kansen gecreëerd hetgeen resulteerde in slechts 2 doelpunten. De Roodwitters kwamen na ’n kwartier op voorsprong. Jesse Biesmans gaf vanaf de linkerkant een voorzet precies op het hoofd van Nick Lucassen die de bal vervolgens naar de vrijstaande Tom Ras kopte. Tom kon de bal vrij in het doel schieten 1 – 0. Rood-Wit’67/Plus bleef goed druk zetten en goed combineren. De mooiste actie was nog 1 minuut vóór rust toen Jordi v. Leeuwen van 25 meter de bal loeihard tegen de lat schoot.

Na rust vielen de meeste kansen voor de Roodwitters. In de 2e minuut zette Jesse Biesmans de bal goed voor, precies bij de vrijstaande Maarten Derks. Te gehaast en daardoor onzuiver schoot Maarten de bal in handen van keeper Job Wilms van St. Joost. 7 Minuten later had Maarten de verdiende 2 – 0 (na een voorzet van Jelle v.d. Kruijs) in kunnen koppen. Helaas ging de bal net naast. 3 Minuten later was het dan eindelijk raak. Robin v. Vuurden zette de bal voor op Nick Lucassen die de bal breed legde op Maarten Derks. Nu deed Maarten het uitstekend, hij zocht een hoek uit en schoot de bal onhoudbaar in de rechter benedenhoek 2 - 0. Hierna waren er nog diverse mogelijkheden om de stand uit te breiden. De mooiste actie was 15 minuten voor het einde. Jens Smits omspeelde zijn directe tegenstander en lobde de bal over de keeper van St. Joost. Helaas net naast het doel. 5 Minuten vóór tijd kwam St. Joost wel heel gelukkig aan de aansluitingstreffer. Dwain Lourens zette de bal vanaf de zijlijn voor het Roodwit doel maar tot ieders verbazing ging de bal over keeper Jari Piron in 't doel 2 – 1. 5 Lastige minuten volgden want St. Joost zocht volop de aanval met enkele kansen maar die waren er ook voor de Roodwitters. Te gehaast werd gecounterd waardoor steeds de bal onzuiver naar vrijstaande spelers werd getrapt. Al met al een perfecte start van de competitie.

Pupil van de week was Loek Nijs. Zondag 29 sept.: Crescentia 1 - Rood-Wit'67/Plus 1, aanvang 14.30 uur.