13 mei 2019 10:45

In de jaren 1974/1975 tot en met 1979/1980 scoorde Rood-Wit’67 veel doelpunten.

Zie hier nog een gedeelte uit een verslag van 1978/1979 en 1979/1980:

Verslag uit 1978/1979: meeste doelpunten gescoord

Het 1e elftal scoorde 68 doelpunten. Dat waren de meeste doelpunten van het hele amateurvoetbal district Zuid 1+2 van de KNVB. Guud Geven scoorde 20x, Gerard Brouns 17x en Jac Geven 16x.

Verslag uit 1979/1980:

Het KNVB programmablad “Voetbal Totaal” publiceerde alle standen van 1e elftallen amateurvoetbal in Nederland. Rood-Wit’67 stond daarin op de 2e plaats met de meest gescoorde doelpunten, namelijk 39 in 13 wedstrijden. Een prestatie temeer, omdat het aantal ploegen dat sowieso in 13 wedstrijden meer dan 30 doelpunten gescoord had, uiterst gering was.

Dit seizoen had Rood-Wit'67/Plus misschien wel meer doelpunten kunnen maken dan in die vroegere jaren. Qua kansen wel want veel, heel veel goede kansen werden dit seizoen gemist. Zo ook vandaag. De bal geschonken door de gebroeders Jan, Jac en Guud Geven stond deze zondag wel garant voor veel doelpunten zoals in het verleden. Na 10 minuten keek Rood-Wit'67/Plus al tegen een 0 – 2 achterstand aan. Doelpunt van Roel de Greef (intikker) en Wester Wester (intikker) van DVS. In de 13e minuut 1 - 2 door een schot van 20 meter van Robin van Vuurden na een voorzet van Tom Ras. Beide teams  bleven aanvallend voetbal spelen met diverse kansen. Ruststand 1 – 2.

Na rust een nog meer aanvallend Rood-Wit'67/Plus en heel veel kansen werden gemist, zelfs open kansen. Toch kwam DVS op een 1 - 3 voorsprong (51e min.) door een kopbal van Wester Wester. In de 60e minuut werd de aansluitingstreffer door Nick Lucassen     (2 - 3) gescoord . Hierna begon de kansenregen van  Rood-Wit'67/Plus pas echt. Pas in de 74e min. werd de gelijkmaker door Maarten Derks gescoord 3 – 3 na een voorzet van Geert Compen. Het had inmiddels 6–3 moeten zijn. Maar het moet gezegd 3 doelpunten scoren moet voldoende zijn voor minimaal een gelijkspel. 4 Minuten voor tijd kwam DVS voor de 2e keer bij het Roodwit doel en scoorde Roel de Greef 3 - 4. In die 4 minuten had het nog gemakkelijk 6 – 4 kunnen worden voor de Roodwitters. Laatste minuut nog 3 – 5 door Dirk Schellekens.

A.s. zondag 19 mei Hulsel - Rood-Wit’67/Plus, aanvang 14.30 uur.