Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Rood-Wit’67/Plus verliest maar had meer verdiend

6 mei 2019 9:30

Rood-Wit'67/Plus moest in de 1e helft alleen maar verdedigen omdat Pusphaira positioneel het betere van het spel had maar ook omdat de Roodwitters teveel balverlies leden.

Desondanks waren er weinig kansen. De beste kans was nog voor Geert Compen van Rood-Wit'67/Plus. Hij ging, na een dieptepass van Jens Smits, vanaf het middenveld alleen op keeper Arjan Loenen van Pusphaira af. Geert wilde de bal (geschonken door ex 1e elftal speler Theo v. Seggelen) vanaf 25m over Arjan Loenen schieten. Helaas ging de bal net over. Intussen was het in de 24e minuut al 0 – 1 niet eens ontstaan uit een kans. Tom Hanckmann gaf vanaf 35m een slap schot op goal van Nick Roost van Rood-Wit'67/Plus. Door een blessure moest Nick de bal laten gaan maar die verdween wel in het doel. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was het eerste half uur gelijk aan de eerste helft. Pusphaira voetballend de betere ploeg maar de Roodwit defensie verdedigde uitstekend. Halverwege  de 2e helft kreeg Sietse Romijn van Pusphaira een uitstekende kans, voor een leeg doel miste hij de bal volledig en bleef het 0 – 1. Niet lang hierna begon het sterke offensief van de Roodwitters. Achter werd een op een gespeeld om zo meer druk naar voren te krijgen. Dat gebeurde ook en er ontstonden diverse goede kansen. Minimaal 5 goede kansen die niet werden verzilverd. Allereerst schoot Jesse Biesmans de bal over het doel na een corner. Niet lang hierna een schitterende vrije trap van Maarten Derks vlak langs de paal maar de keeper dook de bal tot corner. 1 Minuut later een schot van Nick Lucassen dat net over ging en weer een minuut later een kopbal van Jens Smits die net over het doel ging. 1 Minuut in blessure tijd schoot Tom Ras net over. Vooral het laatste kwartier was voor de Roodwit supporters mooi om te zien omdat er toch nog diverse kansen werden gecreëerd waardoor het goede gevoel ondanks de nederlaag toch overheerste.

A.s. zondag 12 mei, speelt Rood-Wit’67/Plus een thuiswedstrijd tegen DVS. Aanvang 14.30 uur. De toegang is gratis!                                                                                                   De wedstrijdbal is geschonken door de gebroeders Geven (ex 1e elftalspelers).