Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Rood-Wit’67/Plus stunt tegen De Weebosch met 3 – 1 overwinning

15 april 2019 9:45

Wat kan voetbal toch mooi zijn. Afgelopen donderdag verloor Rood-Wit’67/Plus nog met ruime cijfers (5 – 0) van De Weebosch. 3 Dagen later stonden beide teams weer tegenover elkaar en wonnen de Roodwitters met 3 – 1.

Het werd een middag waarop uiteindelijk alles goed viel zowel verdedigend, in de middenlinie als aanvallend. Trainers en spelers hadden veel geleerd van de ruime nederlaag een paar dagen eerder. Er werd een mannetje meer in de verdediging geposteerd, de middenlinie moest als daar ruimte voor was snel de aanval opzetten en in de voorste linie was het eigenlijk heel simpel dat als er een kans kwam die gewoon afmaken. Zo geschiedde. De Weebosch creëerde de meeste kansen en had voor rust 2x pech toen paal en lat in de weg stonden. Het was de verdiensten van de Roodwit defensie dat Sjors de Backer van De Weebosch, die afgelopen donderdag nog 3x scoorde, er nu niet aan te pas kwam en niet in zijn spel kon komen. In de 37e minuut nam Maarten Derks een directe vrije trap van circa 25 meter. De bal (geschonken door Jozef Friedrichs van café De Sport in Budel-Schoot) belandde onderkant lat en kaatste terug het veld in. Moa v. Duin reageerde heel attent en kopte de bal tegen de touwen     1 – 0. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Rood-Wit’67/Plus beter in haar spel waardoor de druk op het eigen doel steeds minder werd. Ruststand 1 – 0.

9 Minuten na rust kreeg Bernard Kwinten een uitstekende kans, vrij voor doel schoot hij naast. De Weebosch werd weer iets sterker maar kon niet door de hechte Roodwit defensie komen of ging slordig met wat kansjes om. Tien minuten vóór de officiële tijd passte Jens Smits van eigen helft op de wegsprintende Moa v. Duin. De defensie van De Weebosch speelde op buitenspel maar dat was het niet. Moa had nog 40 m te gaan. Keeper Jorg v. Meurs van De Weebosch kwam ver uit zijn goal en Moa omspeelde hem heel bekwaam en kon de bal in een leeg doel schieten 2 – 0. Hierna verhoogde De Weebosch de druk. Dit resulteerde in de 91e minuut in de 2 – 1. Sjors de Backer passte de bal op de vrijstaande Wilco Jansen die de aansluitingstreffer scoorde. In de 96e minuut kwam de mooiste aanval van de wedstrijd. De uitstekend keepende Jari Piron gooide de bal naar Moa van Duin, in een tijd ging de bal naar Jens Smits die vervolgens de bal direct passte op de vrijstaande Nick Lucassen die de bal voorbij De Weebosch keeper schoot, 3 – 1. Deze overwinning was een grote teamprestatie en mag een stunt genoemd worden omdat De Weebosch nog niet één wedstrijd verloren had. Pupil van de week was Jayden Richter.

A.s. zaterdag (Paaszaterdag) 20 april staat voor Rood-Wit’67/Plus 1 de thuiswedstrijd tegen Knegselse Boys op het programma, aanvang 18.30u (toegang is gratis). In de kantine is tevens een Hollandse avond met dj Jens. Alle spelers, leden en toeschouwers zijn van harte welkom.

Pupil van de week is Kaylee Lauxtermann. De wedstrijdbal is geschonken door de fam. v. Vuurden (supporters). Maandag 22 april (2e Paasdag) is de wedstrijd Netersel 1 – Rood-Wit’67/Plus 1, aanvang 14.30u.