Volle buit voor Rood-Wit’67/Plus

3 december 2018 10:30

Rood-Wit’67/Plus worstelde één helft tegen een stug verdedigend Netersel, maar deed uiteindelijk waar het recht op had: dik verdiend en met ruime cijfers winnen.

Al in de 6e min. was het raak. Tom Ras nam op rechts een vrije trap die laag bij de grond bij de 1e paal kwam. Het was Maarten Derks die heel attent reageerde en de 1 – 0 intikte. Hierna had Rood-Wit’67/Plus nog een kwartier de overhand. Netersel nam hierna het initiatief een kwartier over wat 1 kans opleverde (vrije trap boven in de hoek en door Nick Roost uitstekend tot corner verwerkt). Het laatste kwartier van de 1e helft en ook de gehele 2e helft waren weer voor de Roodwitters. Nog vóór rust kwamen Geert Compen en Jordi v. Leeuwen oog in oog met keeper Kar v.d. Heijden van Netersel. Beide keren stond de keeper in de weg. Robin v. Vuurden had nog een vrije kopkans maar werd in de rug geduwd hetgeen de scheidsrechter ontging.

Na rust een nog beter Rood-Wit’67/Plus. Het goede spel en het harde werken werden bekroond met nog 3 doelpunten. Het begon al in de 1e minuut na rust. Geert Compen nam op links een vrije trap richting 1e paal. Maarten Derks was wederom heel attent en knikte de bal in de touwen 2 – 0. Uit het niets viel de 2 – 1 voor Netersel. Uit een vrije trap kopte Jaap Waalen de 2 – 1 binnen. In de 53e min. schoot Harm Derks van dichtbij de bal in handen van de Netersel keeper. Had hij iets meer rust bewaard dan was dat een zeker doelpunt geweest. In de 67e kwam Geert Compen alleen voor de keeper. Ook hier hield de Netersel keeper het schot tegen. 1 Minuut later scoorde Maarten Derks zijn hattrick. Hij werd de diepte in gestuurd door Dion v.d. Dungen. Heel beheerst lobde Maarten de bal (geschonken door Kremers Installatietechniek) over de keeper 3 – 1. Maarten had 10 min. vóór tijd ook nog zijn 4e goal kunnen maken. Weer was de Netersel keeper een sta in de weg. 8 Minuten vóór tijd maakte de keeper dan toch een foutje. Hij wilde Robin v. Vuurden omspelen die hier niet in mee wilde werken. Robin ontfutselde hem de bal en schoot de bal vanuit een lastige hoek in het doel 4 – 1.

Zondag 9 dec. speelt Rood-Wit’67/Plus uit in Bergeijk tegen De Weebosch,             aanvang 14.30 uur.