Nederlaag Rood-Wit’67/Plus tegen D.V.S.

26 november 2018 10:00

In de uitwedstrijd bij D.V.S. in Aalst heeft Rood-Wit’67/Plus, na een ruststand van 0 – 0, niet kunnen verhinderen dat de thuisclub de punten in eigen huis hield.

Op het kunstgras van de thuisclub golfde vanaf de aftrap het veldspel in een hoog tempo op en neer. Al na 11 minuten kreeg D.V.S. middenvelder David de Silva een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zijn te zacht ingeschoten bal sprong via de paal het speelveld in. In de tegenaanval creëerde Rood-Wit’67/Plus een goede scoringskans. Jordi van Leeuwen ging op snelheid goed door maar stuitte op D.V.S. doelman Job Linsen. Hierna speelde het veldspel zich voornamelijk op het middenveld af. D.V.S. bleef aanvallend iets gevaarlijker en Rood-Wit’67/Plus mocht vlak voor de rust in de handen knijpen dat het niet met een achterstand de kleedkamers opzocht. Geheel vrijstaand voor Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost kon midvoor Wester inkoppen. Met een knappe redding hield Nick vooralsnog de 0 - 0 stand op het scorebord.

Na de thee kwam de thuisclub het best uit de startblokken. In 63e minuut keken de Roodwitters tegen een 1 - 0 achterstand aan. D.V.S. gevaarlijkste aanvaller Wester rondde bekwaam een voorzet van Geert Smits af en met een lage schuiver tikte hij beheerst binnen,1 - 0. Hierna probeerde Rood-Wit’67/Plus het initiatief over te nemen. Diverse schoten door Maarten Derks, Geert Compen en Robin van Vuurden werden op het D.V.S. doel losgelaten, maar steeds vonden zij D.V.S. keeper Job Linsen op hun weg. In de 84e minuut besliste Wester de wedstrijd definitief in het voordeel van D.V.S. Met een uitstekende lob verschalkte hij Rood-Wit’67/doelman Nick Roost en bracht hiermee de eindstand op 2 - 0 voor de thuisclub. Rood-Wit’67/Plus probeerde na deze tegenvaller alsnog de score een draaglijk aanzien te geven, maar verder dan een kopbal over het D.V.S. doel van Robin van Vuurden kwamen zij niet.

Zondag 2 dec. speelt Rood-Wit’67/Plus thuis tegen Netersel, aanvang 14.30 uur, toegang is gratis!  Pupil van de week is Jens de Laat. De wedstrijdbal is geschonken door Kremers Installatietechniek.