Rood-wit’67/Plus verliest in 2e helft met ruime cijfers

5 november 2018 10:15

Rood-Wit’67/Plus startte veelbelovend. Al na 4 minuten werd Moa van Duin in het strafschopgebied gehaakt. De toegekende penalty werd door Tom Roost onhoudbaar ingeschoten 1 - 0.

Ook hierna bleven de Roodwitters qua kansen de 1e helft domineren. Het spel was gelijk opgaand met veel strijd hetgeen een leuke pot voetbal opleverde. In de 20e minuut verscheen Robin v. Vuurden alleen voor keeper Sem Beerens van Dosko’32. Robin deed het te rustig zodat linksback Rick v. Zon van Dosko de bal (geschonken door Jan en Greetje van der Kampen) alsnog kon wegtrappen. 6 Minuten later kreeg Dosko een goede mogelijkheid om te scoren. Een directe vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd uitstekend door keeper Nick Roost tegen gehouden.

Na rust was Rood-Wit’67/Plus geen schim meer van de 1e helft. Op alle fronten werden de Roodwitters overklast door Dosko. Al na 11 minuten keek Rood-Wit’67/Plus tegen een 3 – 1 achterstand aan. De strijd was toen eigenlijk al gestreden. Dosko voetbalde en de Roodwitters keken er naar. Het begon al in de 1e minuut na rust. Stan Jacobs van Dosko mocht ongehinderd aanleggen voor een schot. Een prachtige goal in de linker bovenhoek was het resultaat 1 - 1. 8 Minuten later had Dosko ietwat geluk toen Ard Jan Fleerakkers uit een scrimmage de 1 – 2 scoorde. De 3e goal was een typische goal hoe de Roodwitters in de 2e helft voetbalden. Frans Leijten begon aan een solo, passeerde ongehinderd 3 Roodwitters en kon de bal vrij naar Ard Jan Fleerakkers passen die met dit kadootje wel raad wist door ook weer vrij de bal in de verre hoek te schieten 1 – 3. Ook de 4e goal was er weer zo’n voorbeeld van. In de 68e minuut een lange uittrap van keeper Sem Beerens, niemand van de Roodwitters reageerde en Harm Jansen kon ongehinderd de 1 – 4 binnen schieten. In de 78e minuut sprintte Frans Leijten met bal voorbij zijn tegenstander, kon vervolgens weer ongehinderd voorzetten op de vrijstaande Harm Jansen die de stand op 1 – 5 bepaalde. 2 Minuten later zette Frans Leijten met een slimme steekpass Willem Brouwer vrij voor keeper Nick Roost, onhoudbaar schoot hij de bal in het net 1 – 6.                                                                          De pupil van de week was Milan Peeters. A.s. zondag 11 november is Rood-Wit’67/Plus vrij.