Rood-wit’67/Plus lijdt nederlaag tegen Casteren

29 oktober 2018 11:15

Rood-Wit’67 leed afgelopen zondag in en tegen Casteren een 2-1 nederlaag.
De 0-1 voorsprong die in de tweede helft werd bewerkstelligd werd in een tijdsbestek van vijf minuten uit handen gegeven.

Al vanaf de aftrap werd duidelijk dat het voor de Roodwitters geen gemakkelijke middag zou worden. Casteren begon sterk en binnen vijf minuten moest Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost handelend optreden. Tot tweemaal toe kwam hij oog in oog te staan met Casteren aanvaller Dion Pasmans, maar steeds kon hij de openingstreffer voor de gastheren voorkomen. Hierna kreeg Rood-Wit’67/Plus meer vat op de wedstrijd en kon enkele keren gevaarlijk worden. In de 31e minuut had Harm Derks bepaald pech toen hij zijn uitstekende kopbal door Casteren keeper Johan Boonen gestopt zag. 8 Minuten later zag Bert Eerdekens zijn uitstekend genomen vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

Na de hervatting kwam Casteren fel en met agressief voetbal uit de startblokken. Rood-Wit’67/Plus bleef loeren op de openingstreffer. In de 68e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op voorsprong. Een uitstekend genomen vrije trap vanaf 20 meter werd door Jordi van Leeuwen verzilverd, 0 - 1. Hierna trok Casteren fel ten aanval en in de 71e minuut kon Casteren aanvaller Dion Pasmans handig profiteren van een verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus defensie en Nick Roost met een lage schuiver verschalken,1 - 1. Vier minuten later was het opnieuw raak. Net buiten het 16 meter gebied werd door een Roodwitter een overtreding begaan en de toegekende vrije trap verdween via de onderkant van de lat in het Rood-Wit’67/Plus doel, 2 - 1. Hierna probeerde Rood-Wit’67/Plus alsnog de gelijkmaker te forceren, maar de aanvallen waren te simpel van opzet om enig gevaar te stichten, eindstand 2 - 1.

A.s. zondag 4 november 2018, speelt Rood-Wit’67/Plus thuis tegen Dosko ’32 uit Duizel. Aanvang 14.30 uur, gratis entree.

De pupil van de week is Milan Peeters. De wedstrijdbal is geschonken door Jan en Greetje van der Kampen uit Budel-Schoot.