Gelijkspel Rood-Wit’67/Plus tegen een taai Hulsel

8 oktober 2018 10:45

Rood-Wit’67/Plus worstelde een helft tegen een taai Hulsel, maar deed uiteindelijk waar het recht op had: gelijkspelen. Meters maken voor elkaar dat deden de Roodwitters maar dat was ook wel nodig. Hulsel was vooral voor rust iets beter omdat het meer druk zette. Rood-Wit’67/Plus had daar aanvankelijk wat moeite mee. Dat is normaal omdat wanneer de tegenstander meer druk zet jezelf minder aan de bal komt. Het is alleen de vraag hoe kom je onder die druk uit. Zeker als je zo’n jonge ploeg hebt als Rood-Wit’67/Plus. Het is dan toch een grote verdienste van het elftal dat je uiteindelijk een punt overhoudt aan deze wedstrijd.

Toch was het eerste gevaarlijke schot op goal van Stijn Madou van Rood-Wit’67/Plus in de 11e minuut. Goed keeperswerk voorkwam een doelpunt. Kort hierna de eerste gevaarlijke aanval van Hulsel met een dieptepass op Joost Maas zijn lob ging maar net over. Toch was het weer Rood-Wit’67/Plus dat 2 minuten later gevaarlijk werd. Jordi van Leeuwen kwam oog in oog met keeper Michiel van Limpt van Hulsel. Jordi raakte de bal (geschonken door ’t Magazijntje In- en Verkoop uit Bocholt) totaal verkeerd en kwam zodoende in de voeten van de tegenstander. Ook het uitstekende schot van Bert Eerdekens boven in de rechterboven hoek leverde geen doelpunt op (goed keeperswerk van de lange doelman van Hulsel). 5 Minuten voor rust kwam via een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet de 0 – 1 achterstand, Stein van Rooy kopte de bal in de verre hoek. Na een mooie aanval snelde net voor rust Jordi van Leeuwen recht op Michiel van Limpt van Hulsel af. Beheerst schoot Jordi de bal langs de keeper en de linkerpaal in de benedenhoek 1 – 1.

De tweede helft stond in het teken van de ommekeer. Rood-Wit’67/Plus was iets beter en iets meer aan de bal. Het spel was echter te onrustig waardoor teveel en onnodig balverlies werd geleden. Het overwicht resulteerde in iets meer kansen maar ook Hulsel kreeg kansjes. Gevaarlijk werd het niet maar dat was ook de verdienste van de beide verdedigingen. Door dit gelijkspel steeg Rood-Wit’67/Plus 2 plaatsen en staat nu 7e op de ranglijst (een goede middenmoter).
De pupil van de week was Dylan Heinrich.                                                                                 A.s. zondag speelt Rood-Wit’67/Plus uit in Someren Heide tegen SVSH.                        Aanvang 14.30 uur.