Rood-Wit’67/Plus wint met 0 - 3 van De Bocht’80

1 oktober 2018 10:45

In de tweede wedstrijd van de competitie heeft Rood-Wit’67/Plus zich gerevancheerd voor de thuisnederlaag van vorig weekend tegen DEES. Er werd tegen De Bocht’80 een dikverdiende 0-3 eindstand bereikt.

Vanaf de aftrap waren twee gelijkwaardige teams aan het werk, waarbij het veldspel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en dit resulteerde aan beide zijden in weinig doelkansen. Rood-Wit’67/Plus probeerde het met afstandsschoten door Robin van Vuurden en Jordi van Leeuwen, maar zij zagen hun schoten steeds langs de verkeerde kant van de paal belanden. In de 30e minuut kwam de thuisclub bijna op voorsprong. Een uitstekende lob van De Bocht’80 linksachter Mike Klein miste op een haar na het doel.

Na de hervatting tapte Rood-Wit’67/Plus uit een heel ander vaatje. De ene na de andere aanval volgde op het De Bocht’80 doel, maar goed keeperswerk van de doelman voorkwam scoringspogingen van Jordi van Leeuwen en aanvoerder Robin van Vuurden om alsnog de openingstreffer voor de Roodwitters op het scorebord te brengen. Toch moest De Bocht’80 doelman in de 56e minuut zwichten. Een uitstekende combinatie tussen Bert Eerdekens en Robin van Vuurden werd door laatstgenoemde prima afgerond, 0 - 1. Na deze openingstreffer bleef Rood-Wit’67/Plus met uitvallen gevaarlijk. Diverse goede mogelijkheden werden gecreëerd, maar de Rood-Wit’67/Plus aanvallers gingen vooralsnog te slordig om met de geboden kansen. De Bocht’80 probeerde alsnog terug in de wedstrijd te komen en trok fel ten aanval. In de 68e minuut had dit bijna succes. Een uitstekend schot van  De Bocht spits Patrick Smits werd bekwaam door de jeugdige Rood-Wit’67/Plus doelman Tom Lammers (16) gestopt. In de slotfase sloeg Rood-Wit’67/Plus nog tweemaal met succes toe. In de 86e minuut kon Harm Derks de stand op 0 - 2 brengen door een uitstekend genomen corner van Tom Roost. Met een behendig tikje kon hij De Bocht’80 doelman verschalken. In blessuretijd in de 93e minuut werd de stand 0 - 3 voor de Rood-Witters. Een pass van eigen helft van Robin van Vuurden bereikte Jordi van Leeuwen, die alleen voor De Bocht’80 doelman verscheen en zich deze kans niet liet ontglippen. Met een lage schuiver liet hij De Bocht’80 doelman kansloos en bracht hierdoor de verdiende 0 - 3 eindstand op het scorebord.

A.s. zondag speelt Rood-Wit’67/Plus thuis tegen Hulsel. Aanvang 14.30 uur. Gratis entree.