Rood-Wit’67/Plus begint nieuw seizoen met nederlaag

24 september 2018 10:45

Door een 2 – 5 nederlaag thuis is Rood-Wit’67/Plus 1 slecht aan het seizoen 2018/2019 begonnen.

DEES won verdiend omdat het op alle fronten de betere ploeg was. Rood-Wit’67/Plus 1 moest wegens blessures aantreden zonder de vaste spelers Youri v. Gils, Geert Compen en Anton van Kessel. Vooral onrustig voetballen, te weinig duels winnen en een iets fellere tegenstander waren debet aan de nederlaag.  Aanvankelijk zag het er nog goed uit. Na 9 minuten kon Robin v. Vuurden na een directe vrije trap van ongeveer 40 meter van Bert Eerdekens de bal (geschonken door Charles Aarts van de Gebruikte Meubelhal) in het doel koppen: 1 – 0. Maar 15 minuten later al keken de Roodwitters tegen een 1 – 2 achterstand aan (Mitchell Smits intikker en Floris Franssen schot over keeper Nick Roost waren de doelpuntenmakers).  9 Minuten later kreeg Rood-Wit’67/Plus weer wat hoop. Roel v.d. Vorst rukte van achteruit op, passeerde onderweg een DEES speler en gaf de bal hoog voor. 2x Wilden spelers van DEES de bal terug koppen op de keeper maar de bal ging over de keeper in het doel 2 – 2. Al snel hierna werd de wedstrijd beslist. Binnen 3 minuten werd het 2 – 4 door een schot in de verre hoek van Rob Stroosma en een eigen goal van Tom Ras uit een corner.

Rood-Wit’67/Plus trachtte met invallers Jorg Bekelaar, Stijn Madou en Tom Roost na rust iets te doen aan de overmacht van DEES. Dit leidde wel tot een klein offensief, met een gevaarlijke kopbal van Sven Vrijdag en een open kans van Stijn Madou. Het deerde DEES weinig, 1 minuut vóór tijd counterde Joris van Hest naar een ietwat geflatteerde 2 – 5 overwinning.

De pupil van de week was Ivan Rullenraad.

A.s. zondag moet Rood-Wit’67/Plus in haar 2e wedstrijd aantreden tegen De Bocht’80 in Oirschot dat afgelopen zondag met 8 – 1 verloor en dus wat goed te maken heeft evenals Rood-Wit’67/Plus.