Nederlaag Rood-Wit’67/Plus in laatste competitiewedstrijd

28 mei 2018 8:15

Rood-Wit’67/Plus leed afgelopen zondag in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 een geflatteerde 3 - 1 nederlaag in en tegen Casteren. Vóór aanvang van de wedstrijd werd ter afsluiting van het voetbalseizoen een indrukwekkend vuurwerk afgesloten. Hierna volgde 1 minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van een speler, op 46 jarige leeftijd, lid van de vereniging Casteren.

Vanaf de aftrap begon Rood-Wit’67/Plus goed en geconcentreerd. Via goed opgezette aanvallen via de vleugels werd Casteren onder druk gehouden. In de 7e minuut had dit al succes. Geert Compen soleerde handig door de Casteren defensie en kon met een bekeken schot in de rechterbenedenhoek voor de Roodwitters 0 - 1 aantekenen. In de 25e minuut had Rood-Wit ‘67/Plus bepaald pech, om op een grotere voorsprong te komen. Een voorzet van Tom Ras werd door Geert Compen uitstekend ingeschoten, maar tot ieders verbazing belandde de bal buiten bereik van Casteren doelman Johan Boonen tegen de paal. Hierna volgde een snelle uitval van Casteren. Linker spits Pim Smolders profiteerde handig van verkeerd ingrijpen van de Rood-Wit’67/Plus defensie en mocht alleen op Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost afgaan. Met een uitstekende redding voorkwam de Rood-Wit’67/Plus doelman vooralsnog de gelijkmaker. Toch moest hij één minuut later de gelijkmaker toestaan. Het was weer Diel Pasmans van Casteren die handig profiteerde van een verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus defensie en met een listig intikkende bal verschalkte hij Rood-Wit’67/doelman Nick Roost 1 - 1.

Na de hervatting eenzelfde beeld. Rood-Wit’67/Plus bleef de meest aanvallende ploeg. Maar Casteren bleef met lange ballen spelen en was steeds gevaarlijk. Rood-Wit 67/ Plus werd door enkele blessures gedwongen om enkele wisselingen toe te passen. A-spelers Nick Lucassen, Jesse Biesmans en Roel van de Vorst werden ingebracht voor Harm Derks, Jorg Bekelaar en Maarten Derks. Zij speelden zeer verdienstelijk. Toch kwam Rood-Wit’67/Plus op een 2 - 1 achterstand. In de 75e minuut soleerde linkerspits Pim Smolders door de Rood-Wit’67/Plus verdediging en scoorde beheerst 2 - 1 voor de thuisclub. Rood-Wit’67/Plus probeerde alsnog de aanval te zoeken om de gelijkmaker te scoren maar de aanvallen werden tijdig door de stugge Casteren verdediging verijdeld. In de 80e minuut, enigszins geflatteerd, kon Dennis Swaans uit een corner vrij inkoppen en de eindstand op 3 - 1 brengen.