Rood-Wit’67/Plus geeft laatste 10 minuten volle winst uit handen

14 mei 2018 10:30

Het was afgelopen zondag dat Rood-Wit’67/Plus tegen D.V.S. in blessuretijd de volle winst uit handen gaf. Dit keer was het 10 minuten voor tijd want toen stonden de Roodwitters nog dik verdiend met 1 – 0 voor. In de 80e minuut werd het 1 – 1 en 2 minuten vóór tijd zelfs
nog 1 – 2.

Als er dit seizoen een wedstrijd is geweest waarin de Roodwitters het betere van het spel hadden met echt veel en dik opgelegde kansen dan was het wel afgelopen zondag tegen Hulsel. Er kwam helaas geen beloning voor de aanvalslust. Het euvel waaraan het dit seizoen schort namelijk doelpunten maken was in deze wedstrijd wel erg groot. Er waren legio droomkansen om je voetbalschoenen bij af te likken. Al met al was het een wedstrijd met weer veel inzet, met veel mooi uitgespeelde kansen en een beter Rood-Wit’67/Plus dan de tegenstander. In de eerste 15 minuten waren er al 4 kleinere kansen maar steeds niet attent genoeg zijn op een afstandsschot of een goede voorzet was wat er aan mankeerde. In de 19e minuut weer een goede voorzet, dit keer van Tom Ras precies op de vrijstaande Jordi v. Leeuwen. Hij knikte de bal (geschonken door pedicure Francien Hoefnagels) onhoudbaar achter doelman Eric Korsten van Hulsel. Het had 1 minuut later al wel 1 – 1 kunnen staan ware het niet dat doelman Nick Roost (die sedert 11 maanden weer een hele wedstrijd keepte) zeer attent reageerde op een schitterend afstandsschot en de bal tot corner verwerkte. Hierna begonnen voor de Roodwitters de legio droomkansen waarvan de belangrijksten in dit verslag staan. In de 26e minuut een uitstekende voorzet laag over de grond van Tom Roost, eigenlijk een intikkertje. In de 36e minuut een schitterende dieptepass van Dayne Rodriguez op Harm Derks die vervolgens de bal breed legde op Jordi v. Leeuwen die alleen nog maar hoefde te scoren, echter naast het doel. 1 Minuut later een schot op doel van Harm Derks die iedereen al telde maar helaas kon René Roest met de neus van zijn schoen nog raken zodat een corner resteerde.

Na rust zette Hulsel iets meer druk wat echter niet veel meer werk opleverde voor doelman Nick Roost. In de 63e minuut weer schitterend schot op goal dit keer van Dayne Rodriguez. Uitstekend keeperswerk van Eric Corsten voorkwam een 2 – 0 voorsprong voor de Roodwitters. In de 79e minuut werd het 1 – 1 door een klutsgoal van Bas Liebregts van Hulsel. 3 Minuten later een schitterende dieptepass van Tom Roost op Jordi v. Leeuwen. De keeper was al ver uit zijn doel dus er waren diverse mogelijkheden om te scoren. Jordi schoot helaas de bal recht tegen de keeper aan. 2 Minuten later een zelfde situatie, nu was het Youri van Gils die niet tot scoren kwam. Hij wilde de bal nog breed leggen op Geert Compen maar de bal raakte de hakken van een tegenstander. 2 Minuten vóór tijd kwam een Hulsel speler bij een duel om de bal met gestrekt been in en de scheidsrechter liet door spelen. De bal kwam voor de voeten van Tom v.d. Heijden die de bal over Nick Roost lobde en de 1 – 2 was een feit.

A.s. donderdag 17 mei speelt Rood-Wit’67/Plus thuis de laatste 30 minuten van de eerder gestaakte wedstrijd (dubbele beenbreuk van een Knegsel speler) tegen Knegselse Boys, aanvang 20.00 uur.

A.s. zondag speelt Rood-Wit’67/Plus opnieuw een thuiswedstrijd dan dan tegen Sterksel, aanvang 14.30u. Pupil van de week is Luan Halimi. De wedstrijdbal is geschonken door Bart v. Mierlo Tegelwerken.