Nederlaag Rood-Wit’67/Plus tegen Netersel

16 april 2018 10:30

Rood-Wit’67/Plus leed afgelopen zondag in en tegen Netersel een 1-0 nederlaag.

Vanaf de aftrap nam Rood-Wit’67/Plus het initiatief en bouwde een grote veldmeerderheid op. Diverse goede scoringskansen werden gecreëerd, maar de afwerking liet te wensen over. Al na twee minuten spelen had Rood-Wit’67/Plus op voorsprong kunnen komen. Jordi van Leeuwen gaf vanaf links een uitstekende voorzet die door Youri van Gils net naast de verkeerde kant van de paal werd geschoten. Hierna bleef Rood-Wit’67/Plus de meest aanvallende ploeg en schiep zich diverse mogelijkheden, maar de Rood-Wit’67/Plus aanvallers gingen te slordig om met de ontstane kansen. De thuisclub  kon vooralsnog weinig potten breken. De hechte Rood-Wit’67/Plus defensie gaf geen enkele kans weg of de jeugdige Rood-Wit’67/doelman Tom Lammers kon door moedig en tijdig ingrijpen een treffer voorkomen.                               Na de hervatting een geheel ander beeld. Netersel drong de Roodwitters ver terug op eigen helft en de Rood-Wit’67/Plus defensie moest alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Rood-Wit’67/Plus bleef met counters gevaarlijk en in de 60e minuut had Geert Compen pech dat zijn inzet werd gestopt door de Netersel doelman. In de 62e minuut viel de openingstreffer voor de thuisclub. Een onachtzaamheid in de Rood-Wit’67/Plus defensie ging hieraan vooraf. Een snelle inworp bracht Netersel aanvaller Ralf van der Linden in scoringspositie. Met een lage schuiver wist hij Rood-Wit’67/Plus doelman Tom Lammers te verschalken, 0-1. Na deze tegenvaller probeerden de Roodwitters de gelijkmaker te scoren maar vonden steeds Netersel doelman Bart Seuntjens op hun weg. Eindstand 1 - 0.                                                                                        A.s. zondag speelt Rood-Wit’67/Plus opnieuw een uitwedstrijd, dan in Lage Mierde tegen S.D.O. ’39. Aanvang 14.30 uur.