Rood-Wit’67/Plus 1 beloont zichzelf niet

3 april 2018 18:15

Rood-Wit’67/Plus heeft zich 2e Paasdag niet beloond tegen Tuldania in Esbeek.

De Roodwitters speelden een puike 1e helft. Na 3 minuten al werd Youri van Gils op rechts diep gestuurd met een gave pass van Tom Ras. De goede voorzet weet Geert Compen echter niet de perfecte richting te geven waardoor de keeper van Tuldania de kopbal uit het doel weet te frommelen. In de 24e minuut was Tuldania voor het eerst gevaarlijk middels een vrije trap, de wind gaf een rare curve aan de bal maar Joep Lammers kon de bal nog net over het doel tillen. Enkele minuten later werd Dayne Rodriguez met een mooie pass bereikt. Zijn voorzet belandde bij de 1e paal. Youri van Gils was net te laat om de bal binnen te tikken. Een kwartier voor rust werd Geert Compen hardhandig tegen de grond gewerkt. De directe vrije trap van 20 meter ging echter maar net naast. De goed spelende Jorg Bekelaar onderschepte 10 minuten voor rust op uitstekende wijze de bal van de tegenstander en ging op rechts maar meteen door. Zijn voorzet was net iets te scherp voor Jordi van Leeuwen.

Na rust aanvankelijk een zelfde beeld als voor rust, een beter Rood-Wit’67/Plus. Na 15 minuten had Dayne Rodriguez met zijn meer verdiend, zijn schot belandde op de paal. In de 59e minuut kreeg de wedstrijd een totale wending. Tuldania mocht een corner nemen die zomaar in het doel verdween: 1 - 0. Wederom uit een stilstaande situatie weet Tuldania in de 73e minuut te scoren. Een directe vrije trap vanaf 20 meter werd onhoudbaar binnen geschoten 2 – 0. Rood-Wit’67/Plus gaf niet op en bleef knokken voor een beter resultaat. Via de counter bleef Tuldania gevaarlijk vooral ook omdat keeper Joep Lammers geblesseerd was geraakt en er geen vervanger was. 2 Minuten voor het eindsignaal werd Joep aangespeeld maar kon door zijn blessure de bal niet weg werken, Tuldania profiteerde van de situatie en scoorde 3 – 0.

A.s. zondag staat de thuiswedstrijd tegen Knegselse Boys op het programma, aanvang 14.30 uur. Pupil van de week is Anna Kollee. De bal is geschonken door Assurantiekantoor van Hunsel & Govers uit Budel.

Zondag Rood-Wit’67/Plus 2 - RKVVO 5

Voor het 2e elftal staat zondag een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan wordt de wedstrijd tegen de koploper gespeeld. Bij winst komen de Roodwitters op 3 punten van RKVVO en een wedstrijd minder gespeeld. Aan de ranglijst te zien zal de winnaar van deze wedstrijd wel de uiteindelijke kampioen worden. Aanvang wedstrijd 11.00 uur.