Sterk Rood-Wit’67/Plus eindelijk van de laatste plaats af

26 maart 2018 10:00

Afgelopen zondag won Rood-Wit’67/Plus dik verdiend van Terlo dat op de 3e laatste plaats stond. Rood-Wit’67/Plus deed met die overwinning de laatste plaats over aan SVSOS uit Biest Houtakker en steeg ook nog eens 2 plaatsen op de ranglijst.

De 2 – 0 overwinning was een schamele afspiegeling van de wedstrijd. Gezien de kansen had Rood-Wit’67/Plus zeker na rust met minstens 5 goals verschil moeten winnen. Daar stond wel tegenover dat de hechte Roodwit defensie weinig kansen weg gaven. Alleen vóór rust had Rood-Wit’67/Plus 1x ietwat geluk toen een (kop)bal (geschonken door Stevens Televisies uit Budel-Schoot) van Sten Poppel van Terlo op de paal belandde. Een half uur na het beginsignaal werd een schitterende aanval helaas niet doeltreffend afgerond. Dayne Rodriguez bereikte met een loupzuivere dieptepass Youri van Gils en met een hakbal zette Youri de opkomende Geert Compen vrij voor doel. Geert lobde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Een half uur later weer een prachtige pass via Tom Roost door het midden op de vrijstaande Geert Compen. Met een lage schuiver in de verste hoek gaf hij keeper Bart Verstegen van Terlo het nakijken: 1 - 0.

De meeste kansen voor Rood-Wit’67/Plus waren na rust. Zeker 3x werd de achterlijn gehaald en kwam de breedtepass bij de verkeerde Roodwitter omdat daar steeds een Terlo-speler bij stond. Beter was het geweest om de vrij opkomende Roodwitters aan te spelen. Jammer maar zekere doelpunten bleven daardoor uit. Het bleef vooral spannend door de vele gemiste kansen. In de 71e minuut ging Geert Compen op volle snelheid door de Terlo defensie. Onreglementair werd Geert aan zijn shirtje vastgehouden en kwam ten val. De goed leidende scheidsrechter, stond precies achter de spelers en had dit niet gezien. In de 73e, 74e en 79e minuut waren er weer droomkansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Helaas stond het Roodwit vizier niet op scherp en werden de kansen om zeep geholpen. Pas in de allerlaatste minuut kwam de definitieve beslissing. Niels Hendriks van Terlo verdedigde niet goed uit en Geert Compen reageerde alert. Hij ging vanaf 30 meter voor de goal alleen op de keeper af. Geert wachtte op de opkomende Youri van Gils en gaf de bal aan hem. Youri legde de bal vervolgens weer breed op Geert die voor een lege goal de bal toch nog tegen de lat schoot. Gelukkig kon hij in de rebound alsnog de 2 – 0 scoren. Hierna floot de scheidsrechter af en een uitzinnige vreugde volgde. Dat mocht dan ook wel want eindelijk geen laatste plaats meer en uit de laatste 4 wedstrijden werden 8 punten behaald en slechts één goal tegen. Pupil van de week was Nicky Heldoorn.