Rood-Wit’67/Plus geeft volle winst weer in blessuretijd uit handen

Sterksel 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

20 mei 2018 14:30

Onbekend

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is Rood-Wit’67/Plus wederom er niet in geslaagd om tot het laatste fluitsignaal de verworven voorsprong tot het eindsignaal te behouden. In vier voorgaande wedstrijden werd de opgebouwde voorsprong alsnog in de slotminuten uit handen gegeven. Tegen het hooggeplaatste Sterksel (2e in de ranglijst) gaf Rood-Wit’67/Plus ver in blessuretijd (96e minuut) alsnog de volle winst uit handen.

Vanaf de aftrap was Rood-Wit’67/Plus de dominerende ploeg. Met goed aanvalsspel werd de Sterksel verdediging steeds onder druk gehouden. Goede scoringskansen werden gecreëerd door Geert Compen en Jordi van Leeuwen, maar hun schoten misten de juiste richting om tot scoren te komen.

Toch kwam Rood-Wit’67/Plus in de 39e minuut op de verdiende voorsprong. Jordi van Leeuwen schoot de bal (geschonken door Bart v. Mierlo Tegelwerken) na een verkeerde uittrap achter doelman Harm Verstappen van Sterksel 1 - 0.

Na rust bleef Rood-Wit’67/Plus opnieuw de beter voetballende ploeg. Sterksel kon hier vooralsnog weinig tegenoverstellen. Rood-Wit’67/Plus bleef gevaarlijk en Youri van Gils had weinig geluk met zijn afstandsschoten om de score voor de thuisclub uit te breiden. Hierna nam Sterksel het initiatief over en Rood-Wit’67/Plus werd onder druk gezet, maar goed keeperswerk van Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost voorkwam vooralsnog de gelijkmaker. Toch moest hij ver in blessuretijd alsnog zwichten voor een snoeiharde uithaal van Sterksel middenvelder Jordy Douzé die hiermee de 1 - 1 eindstand op het scorebord bracht. Pupil van de week was Luan Halimi.

A.s. zondag 27 mei 2018, speelt Rood-Wit’67/Plus de laatste wedstrijd uit in en tegen Casteren,  aanvang 14.30 uur.