Mannen, 1, 5e klasse E

11 maart 2018 14:30

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus zet goede lijn door tegen Dosko

Het is Rood-Wit’67/Plus gelukt de goede reeks van de afgelopen drie wedstrijden voort te zetten.

De laatste 3 wedstrijden werden niet meer verloren en slechts 1 goal tegen. Een grote wilskracht en een ijzeren teamgeest waren de basis van het 0 – 0 gelijkspel tegen het in de rangschikking hooggeplaatste Dosko uit Duizel. In de strijd om de 2e periodetitel stond Dosko zelfs alleen boven aan. Daar kwam nog eens bij dat Dosko in de vorige wedstrijd koploper Waalre had verslagen. Tegen Rood-Wit’67/Plus kwam Dosko maar niet in haar spel. Dit was de verdienste van Rood-Wit’67/Plus. Vaak probeerde Dosko met lange en hoge ballen (bal geschonken door Hein Claassen, Training With uit Budel-Schoot) de boomlange Dennis van Woerkum te bereiken. Het was of Anton van Kessel, Youri van Gils of keeper Jari Piron van Rood-Wit’67/Plus die hem steeds beletten gevaarlijk te worden. Er waren voor rust aan beide zijden wel wat kansjes al waren die van Dosko wel iets meer.

Ook na rust werden de aanvallende intenties van Dosko steeds in de kiem gesmoord door de Roodwitters. Stel daar tegenover de tomeloze inzet aan Roodwit zijde en niemand van het thuispubliek keek gek op toen de eindstand nog steeds 0 – 0 op het scorebord stond. Toch hadden de Roodwitters 4 minuten vóór tijd nog kunnen winnen. Tom Roost kwam oog in oog met keeper Bierings van Dosko. Zijn schot werd echter tegen gehouden. Pupil van de week was Roan de Laat.

Aanstaande zondag kunnen de Roodwitters weer aan een nieuwe doelstelling beginnen. Dan begint de strijd om de 3e periodetitel. De uitwedstrijd tegen DEES (Wintelre) staat op het programma, aanvang 14.30 uur.