Mannen, 1, 5e klasse E

4 februari 2018 14:30

Onbekend

Verdienstelijk gelijkspel Rood-Wit’67/Plus

Rood-Wit’67/Plus behaalde afgelopen zondag in de uitwedstrijd in Hout-Biesakker tegen SVSOS een verdienstelijk 1-1 gelijkspel.

Vanaf de aftrap nam SVSOS het initiatief en zette met gevaarlijke aanvallen de Rood-Wit’67/Plus defensie onder druk. De Roodwitters konden hier vooralsnog weinig tegenover stellen en kwamen in de 14e minuut op een 1-0 achterstand. Slordig balverlies op het middenveld ging hier aan vooraf. SVSOS spits en aanvoerder Jeffry Meeuwis profiteerde hier handig van en kon alleen op het Rood-Wit’67/Plus doel afgaan. Met een lage schuiver in de rechter benedenhoek liet hij Rood-Wit’67/Plus doelman Jari Piron volkomen kansloos. Na deze tegenvaller probeerde Rood-Wit’67/Plus de aanval te zoeken, maar de aanvallen waren te simpel opgezet om tot scoren te komen. Toch hadden de Roodwitters in de 30e minuut bijna succes. Uit een vrije trap, genomen door de goed spelende Jelle Vrijdag, had Rood-Wit’67/Plus spits Youri van Gils bepaald pech toen zijn uitstekende kopbal tegen de lat belandde. In de 38e minuut kreeg Rood-Wit’67/Plus toch loon naar werken. Een goed genomen vrije trap werd uitstekend gestopt door de SVSOS doelman maar in de rebound kon Harm Derks met een snoeiharde schuiver 1-1 op het scorebord brengen, wat tevens de ruststand betekende.

Na de hervatting bouwde Rood-Wit’67/Plus een veldmeerderheid op en zette de SVSOS verdediging onder druk. Kansen ontstonden en schoten vanaf de tweede lijn misten de juiste richting. SVSOS beperkte zich hoofdzakelijk met verdedigen, maar bleef met uitvallen gevaarlijk. In de 64e minuut had Rood-Wit’67/Plus toch op voorsprong kunnen komen. Een voorzet van rechts werd door Youri van Gils uitstekend ingekopt, maar hij zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Hierna probeerde de thuisclub alsnog de overwinning naar zich toe te trekken en bleef met uitvallen gevaarlijk, maar de hechte verdediging van Rood-Wit’67/Plus hield de rijen goed gesloten en gaf geen kansen weg. Uiteindelijk konden beide ploegen tevreden zijn met deze puntendeling.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Rood-Wit’67/Plus wordt gespeeld op zondag 18 februari 2018. Tegenstander is Casteren. Aanvang 14.30 uur.