Mannen, 1, 5e klasse E

28 januari 2018 14:30

Onbekend

Doelpuntenfestijn valt uit in nadeel voor Rood-Wit’67/Plus

Het had er afgelopen zondag in gezeten om de 2e overwinning van het seizoen te behalen. 3 Minuten voor tijd besliste Daan Michiels van Netersel echter de wedstrijd met een prachtig afstandsschot. Helaas voor de Roodwitters. Toch kan met een goed gevoel naar deze wedstrijd terug gekeken worden. Er werd door iedereen keihard gewerkt, er werd een 2 – 0 achterstand omgezet in een 3 – 2 voorsprong, er werden sinds lange tijd weer eens 3 doelpunten gescoord en 10 minuten voor tijd had Youri van Gils de 4 – 3 kunnen score echter zijn prachtig genomen keiharde vrije trap werd door keeper Bart Seuntjens van Netersel heel verrassend tegen gehouden.

Netersel zette vanaf het beginsignaal veel druk en dat hielden ze een half uur vol. In dat half uur scoorden ze wel 2x. In de 24e minuut zette Netersel een schitterende combinatie op door het midden. De geheel vrij opkomende rechtsback Niels Daniëls van Netersel rondde de aanval af en schoot de bal (geschonken door Montage-Klussenbedrijf Ivo Roost uit Budel-Dorplein) door de benen van keeper Jari Piron 0 – 1. Zes minuten later was het weer raak toen de scheidsrechter een penalty toekende aan Netersel. Joost v.d. Bisen schoot onhoudbaar binnen 0 – 2.

Hierna begon een knotsgekke slotfase van de 1e helft. 10 Minuten voor het rustsignaal gaf Tom Ras een voorzet op Sven Vrijdag die geheel vrijstaand in kon koppen 1 – 2. Twee minuten later kreeg Geert Compen een droomkans maar schoot tegen de keeper. 4 Minuten voor rust kreeg Niels Daniëls van Netersel in het strafschopgebied de bal tegen de hand. Tom Roost schoot de penalty onhoudbaar tegen het net: 2 – 2. Twee minuten voor rust ging Geert Compen met bal alleen op keeper Seuntjens af maar werd onderweg onderuit gehaald door Ben v.d. Heijden van Netersel. De scheidsrechter gaf rood en een vrije trap. Youri van Gils passte de bal langs het muurtje op Dayne Rodriguez die met een schitterende lob keeper Seuntjens verschalkte 3 - 2.

Na rust begon Netersel met 10 man zoals het aan de wedstrijd begon met veel druk naar voren. De Roodwitters kwamen hier niet onderuit. Teveel met de bal gaan lopen en teveel overtredingen lagen hieraan ten grondslag. Over en weer kwamen er wat kansen maar beide keepers hielden hun doel schoon. Tot de 58e minuut toen Jelle v.d. Kruijs zijn directe tegenstander onderuit haalde in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd wederom door Joost v.d. Bisen onhoudbaar ingeschoten 3 – 3. Hierna bleef het lang spannend, vooral ook omdat Youri van Gils zijn uitstekende keiharde vrije trap net langs de paal door de keeper tegen gehouden zag. Waarschijnlijk had iedereen zich al bij een gelijkspel neergelegd echter niet Daan Michiels van Netersel. Met de rug half naar de goal gekeerd schoot hij 3 minuten voor tijd de bal over keeper Jari Piron: 3 – 4. Dit was een behoorlijke tegenvaller want zo dicht bij een puntje en dan toch nog een nederlaag. Wel een nederlaag die op basis van wilskracht onverdiend genoemd mag worden.

Pupil van de week was Ben Wintjens. Zondag 4 februari staat de uitwedstrijd tegen SVSOS (Biest-Houtakker) op het programma, aanvang 14.30 uur.