Gevoelige nederlaag Rood-Wit’67/Plus in Sterksel

Rood Wit'67/Plus 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

17 december 2017 14:15

Onbekend

Rood-wit’67/Plus leed afgelopen zondag in en tegen het hoog geklasseerde Sterksel een gevoelige 4-0 nederlaag. Voor aanvang van de wedstrijd werd als eerbetoon aan de deze week overleden Rood-Wit’67/Plus lid Louis Corstjens 1 minuut stilte in acht genomen.

Na de aftrap liet de thuisclub blijken dat het hoog geklasseerd stond. Sterksel bepaalde het wedstrijdbeeld. De ene na de andere aanval golfde op het Rood-Wit’67/Plus doel. Al na 10 minuten kwam de thuisclub op voorsprong. Een vrije trap, gemakkelijk gegeven door de scheidsrechter, werd door Eric Schaeken in een treffer omgezet, 1-0. Na deze vroege treffer probeerde Rood-Wit’67/Plus iets terug te doen, maar de aanvallen waren te doorzichtig om de Sterksel defensie te verontrusten. In de 25e minuut kon de huisclub de voorsprong uitbreiden. Opnieuw lag hier een gemakkelijk door de scheidsrechter gegeven vrije trap aan ten grondslag. Vanaf 20 meter liet Sterksel beste speler Eric Schaeken de Rood-Wit’67/Plus doelman Joep Lammers kansloos en tekende hier 2-0 aan. Nog voor het rustsignaal kon Sterksel de stand op 3-0 brengen. door Willie Groenendaal. Uit een vrije trap pikte hij de bal op en met een lage schuiver liet hij doelman Joep Lammers kansloos, 3-0.

Na de hervatting liet Sterksel enigszins de teugels vieren. Rood-Wit’67/Plus kwam meer voetballend in de wedstrijd en kreeg enkele goede mogelijkheden om tegen te scoren. Diverse goede mogelijkheden werden gecreëerd door Jordi van Leeuwen en Geert Compen, maar zij hadden het geluk niet aan hun zijde. Hun schoten werden steeds door de Sterksel doelman gestopt. In de 80e minuut kwam Sterksel op 4-0. Een uitstekende combinatie tussen Sterksel aanvallers werd door Willie Groenendaal afgerond. Met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek bracht hij de eindstand op 4-0.

De winterstop gaat beginnen en duurt iets meer dan een maand. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 28 januari Rood-Wit’67/Plus 1 – Netersel 1.