Mannen, 1, 5e klasse E

18 februari 2018 14:30

Onbekend

Volle buit voor Rood-Wit’67/Plus

Rood-Wit’67/Plus begon vandaag met een versterkt middenveld om zodoende meer druk naar voren te krijgen maar ook om de achterhoede beter te kunnen ondersteunen. Dat bleek deze zondag goed uit te pakken. Beide teams gingen vanaf de eerste minuut voor de volle winst. De Roodwit defensie speelde vandaag zijn beste wedstrijd door nauwelijks kansen weg te geven, een pluim waard. Dayne Rodriguez had wel de mooiste kans om de score te openen. In de 25e minuut schoot Jordi van Leeuwen de bal (geschonken door Chris van Leuken) van de rechter kant laag over de grond door de defensie van Casteren. Alle verdedigers twijfelden om in te grijpen. De bal kwam daardoor geheel onverwachts op links bij Dayne Rodriguez. Hij wilde de bal over keeper Siem van Esch van Casteren lobben maar Dayne zag de bal over het doel gaan.

Ook na rust een zelfde spelbeeld, hard werken en slechts enkele niet noemenswaardige kansen aan beide zijden. De Roodwitters waren te onrustig aan de bal waardoor te vaak de bal bij de tegenpartij werd ingeleverd. Een bal weg trappen moet je bewust doen en proberen een medespeler te bereiken. Zelfs het enige doelpunt van de wedstrijd was niet echt een kans. Het geluk ontbrak vandaag eens een keer niet. 6 Minuten vóór tijd schoot Youri van Gils de bal vanaf links laag over de grond voor het doel. Maarten Derks schoot direct op doel via de kluts ging de bal langs de geheel verbaasd kijkende keeper van Esch van Casteren. Hij zag de bal in het doel verdwijnen hetgeen de 1 – 0 winst betekende voor de Roodwitters. Dit geluk was misschien wel de verdiensten van het harde zwoegen van de Roodwitters en de hechte defensie. Pupil van de week was Ramon Seelos.

A.s. zondag staat weer een thuiswedstrijd op het programma. Koploper Waalre komt op bezoek en hopelijk kan revanche genomen worden van de grote nederlaag in Waalre. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. Pupil van de week is Kyara Lauxtermann. De bal is geschonken door van Deurzen Heftrucks.