Mannen, 1, 5e klasse E

19 november 2017 14:30

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus verliest maar had meer verdiend

Het werd deze middag een vermakelijk duel (aanvallend gebeurde er veel) behalve dan de uitslag. Het zit dit seizoen ook niet erg mee. Ook tegen Tuldania werd voldoende tegenstand gegeven en ook kansen waren er voldoende. Tuldania had de eerste helft een licht overwicht maar in de tweede helft hadden de Roodwitters een enorm overwicht. Beide doelmannen moesten veel keeperswerk verrichten en zo kon het gebeuren dat zowel keeper Tom Lammers van Rood-Wit’67/Plus als keeper Rob van den Biggelaar van Tuldania konden uitgroeien tot man of the match.

Al binnen 10 minuten moest van den Biggelaar bij 2 schoten (van Tom Ras en Geert Compen) zijn kunnen tonen. Maar ook Tom Lammers (pas 15 jaar) redde knap nadat de Tuldania aanvallers Pieter Abrahams en Rien v.d. Wouw alleen voor Tom verschenen. In de 21e minuut passte Dayne Rodriguez uitstekend op de opgekomen Anton v. Kessel. Zijn prachtig afstandsschot werd door de Tuldania keeper tegen gehouden, Tom Ras was er als de kippen bij maar de bal (geschonken door Charles Aarts van de Gebruikte Meubelhal) ging tegen de paal. Weer pech dus. 7 Minuten later dacht iedereen aan een ingooi voor Tuldania maar de scheids gaf een indirecte vrije trap die onvoldoende werd weggewerkt. De bal butste voor Rien v.d. Wouw van Tuldania en die scoorde met een halve draai de 0 – 1. In de 37e minuut een fraaie rush van Tom Ras door de as van het veld, maar 25 meter vóór de goal werd hij getorpedeerd hetgeen slechts geel betekende voor Jens Hesselmans van Tuldania. Tom zou alleen voor keeper van den Biggelaar zijn verschenen. Uit de directe vrije trap ranselde Rob van den Biggelaar de bal uit de hoek evenals de rebound van Dayne Rodriguez. 4 Minuten voor rust werd een ongevaarlijke voorzet van Gijs Abrahams van Tuldania slecht weggewerkt door de Roodwit defensie. De bal viel voor de voeten van Rien v.d. Wouw die zijn 2e doelpunt kon scoren 0 – 2.

In de 2e helft hadden de Roodwitters alleen maar aanvallende plannen. Ze begonnen fel en via Geert Compen (net voor langs), Anton v. Kessel (schot op de lat) en Youri v. Gils (strak en hard schot, die de keeper klemvast had) was Rood-Wit’67/Plus het meest gevaarlijk  maar bleven de kansen onbenut en was het steeds net niet. 20 Minuten na de pauze was het eindelijk wel raak. De wederom opgekomen Anton van Kessel gaf een slimme steekpass op Harm Derks die met een wippertje de aansluitingstreffer scoorde 1 – 2. De Roodwitters begonnen in meer te geloven. Dit resulteerde in wederom 2x een afstandsschot van Anton v. Kessel (geblokt en tot corner verwerkt en 1x net over). Hiervóór was Pieter Abrahams van Tuldania nog een keer alleen voor keeper Tom Lammers verschenen maar Tom plukte subliem de bal voor de voeten van Abrahams weg. Een counter van Tuldania leverde in de laatste minuut nog de 1 - 3 op via al weer Rien v.d. Wouw na een breedtepass van Gijs Abrahams.

Pupil van de week was Pepijn Hermsen. A.s. zondag staat de uitwedstrijd tegen Hulsel op het programma, aanvang 14.30 uur.