Verdienstelijk gelijkspel Rood-Wit’67/Plus 2 - 2

Rood Wit'67/Plus 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

5 november 2017 14:30

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus behaalde afgelopen zondag in Duizel tegen Dosko’32 een verdienstelijk 2-2 gelijkspel. Na 3 nederlagen op rij was Rood-Wit’67/Plus er op gebrand om een goed resultaat te behalen. Er werd opnieuw, zoals in voorgaande wedstrijden, die weinig resultaat opleverden, bijzonder hard gewerkt.

Vanaf de aftrap moest Rood-Wit’67/Plus het initiatief laten aan de thuisclub en kwam enigszins onder druk te staan. Vanaf de beginfase kregen de Dosko’32 aanvallers goede mogelijkheden om de score voor de thuisclub te openen door aanvoerder Dennis van Woerkum, die diverse malen een scoringskans creëerde, maar steeds kon de Rood-Wit’67/Plus verdediging tijdig ingrijpen en zo de Roodwitters voor een achterstand behoeden. Rood-Wit’67/Plus beperkte zich voornamelijk met snelle uitvallen en in de 15e minuut had het zelfs op voorsprong kunnen komen. Dayne Rodriquez ging op links goed door en diens voorzet werd op een haar na gemist door Jordy van Leeuwen.

Na de thee een aanvallend Rood-Wit’67/Plus. De ene na de andere aanval golfde op het Dosko’32 doel, maar vooralsnog waren de aanvallen te simpel van opzet om de Dosko’32 verdediging in verlegenheid te brengen. In de 54e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op een 1-0 achterstand. Uit een uitstekend genomen vrije trap vanaf 20 meter, kon aanvoerder Dennis van Woerkum Rood-Wit’67/Plus doelman Jari Piron met een onhoudbaar schot in de rechterbovenhoek verschalken. Een minuut later sloeg Rood-Wit’67/Plus toe en scoorde de gelijkmaker. Jordy van Leeuwen gleed op snelheid door de Dosko’32 verdediging en diens voorzet werd door Tom Roost handig ingetikt, 1-1. Hierna bleef Rood-Wit’67/Plus de overhand houden en in de 65e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op voorsprong. Een uitstekende pass van Tom Ras bereikte Geert Compen, die Dosko’32 doelman Sten Bierens met een sublieme lob kansloos liet,1-2. Na deze voorsprong kreeg Rood-Wit’67/Plus nog diverse goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar steeds kon de Dosko’32 verdediging tijdig ingrijpen. Toch kwam de thuisclub nog op gelijke hoogte. In de 73e kreeg Dosko’32 van scheidsrechter Senal een strafschop cadeau. Een onschuldige overtreding in het strafschopgebied van een der Rood-Wit’67/Plus verdedigers werd bestraft. Vanaf elf meter liet zich Dosko’32 aanvoerder Dennis van Woerkum deze kans niet ontglippen en met een lage schuiver liet hij Rood-Wit’67/Plus doelman Jari Piron kansloos. Dosko’32 rook na deze gelijkmaker de overwinning. Hachelijke momenten ontstonden voor het doel van de Roodwitters, maar dankzij uitstekend ingrijpen van de Rood-Wit’67/Plus verdediging met aan het hoofd Luc Nouwen, Anton van Kessel, Jorg Bekelaar en Jelle van der Kruijs kon Rood-Wit’67/Plus het ene punt mee naar Budel-Schoot/Dorplein nemen.

A.s. zondag 12 november is Rood-Wit’67/Plus 1 vrij. De overige seniorenelftallen hebben wel een wedstrijd.