DEES 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

29 oktober 2017 14:30

Onbekend

De eerste 15 minuten golfde het spel op en neer. Maar hierna nam DEES het initiatief en bleef de hele eerste helft de betere ploeg.

Na een kwartier voetbal had Rood-Wit’67/Plus de eerste gevaarlijke aanval. De bal (geschonken door Math Kuijpers) belandde bij Tom Roost die met links had moeten uithalen. Hij kapte de bal een paar keer en een DEES verdediger nam de bal van Tom af. De bal werd diep gespeeld op Joey Saasen van DEES. Tom Ras beging een overtreding en uit de uitstekend genomen vrije trap kon Thomas Tholen de bal ongehinderd in de linker benedenhoek koppen: 0 - 1.Hierna bleef DEES veel druk zetten en de Roodwitters kwamen maar niet onder die druk uit. Tot aan de rust was DEES beter met verzorgd voetbal en meestal met van achteruit opgezette aanvallen. Ook fysiek bracht DEES meer evenals het elkaar coachen. Vlak voor rust had DEES nog een goede mogelijkheid om te score uit te breiden. Mitchell Smits had een open kopkans maar miste het doel rakelings.

Na rust toch een heel ander wedstrijdbeeld. Het was Rood-Wit’67/Plus dat bleef drukken, beter voetbal dan vóór rust en vooral hard werken. Kansen kwamen er echter weinig en DEES kon vrij eenvoudig de aanvallen pareren. Even na rust had Dayne Rodriguez de beste kans voor Rood-Wit’67/Plus om te scoren. Uit een voorzet wilde hij de bal in één tijd in het doel schieten. Net even rust bewaren, bal aannemen en scoren was hier beter geweest. Een kwartier later een foutieve terugspeelbal van Kris Veldman van DEES op zijn keeper. Jordi van Leeuwen was attent en onderschepte de bal maar ook hier weer te gehaast zijn en de bal over het doel schieten. 13 Minuten voor tijd kwam DEES er snel uit via een snelle en uitstekende pass vanuit het middenveld op Sander van Ham. Hij bewaarde de rust en schoof de bal in de rechter benedenhoek 0 – 2. Vijf minuten vóór tijd een voorzet van links van Mitchell Toorop van DEES over de Roodwit achterhoede. Hier stonden 2 DEES spelers, geheel vrij,  klaar om het af te werken. Het was wederom Sander van Ham die de bal rustig tegen het net kon schieten 0 – 3.

Rood-Wit’67/Plus zal inmiddels het besef moeten hebben dat het Brabantse voetbal toch wat beter en meer fysiek is. Inmiddels is de 3e plaats van onderen bereikt en nog maar 2 punten van de onderste plaats verwijderd, dat moet beter. Pupil van de week was Johan van de Pol.

A.s. zondag 5 november speelt Rood-Wit’67/Plus een uitwedstrijd tegen Dosko’32 in Duizel, aanvang 14.30 uur.