Rood Wit'67/Plus 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

15 oktober 2017 14:30

Onbekend

Afgelopen zondag leed Rood-Wit’67/Plus in de uitwedstrijd tegen koploper Waalre in de 5e klasse E een gevoelige 8 - 0 nederlaag. Rood-Wit’67/Plus kwam in dit duel op alle fronten tekort. Voetbal technisch en kwalitatief was Rood-Wit’67/Plus duidelijk de mindere van Waalre.

Al vanaf de aftrap was duidelijk dat het voor de Rood-Witters een moeilijke middag zou worden. Rood-Wit’67/Plus had gekozen voor een versterkt middenveld maar dit gaf weinig soelaas. Waalre nam aanvallend volledig het initiatief. De ene na de andere aanval golfde op het Rood-Wit’67/Plus doel af.

Al na 7 minuten spelen opende Kees Uithoven de score voor de thuisclub. Handig strafte hij een verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus defensie af en met een lage schuiver liet hij Rood-Wit’67/Plus doelman Jari Piron kansloos, 1-0. In de 23e minuut kon de thuisclub de score uitbreiden naar 2-0.

In eerste instantie kon Jari Piron een snoeihard schot van Waalre aanvaller Kees Uithoven nog pareren, maar in de rebound moest hij zijn meerdere erkennen.

Rood-Wit’67/Plus kon aanvallend geen potten breken en steeds werd de druk van Waalre op de Rood-Wit’67/Plus achterhoede groter. De ene na de andere fout werd door de Rood-Wit’67 defensie opgestapeld en dat gaf de Waalre aanvallers steeds de gelegenheid om de druk op het Rood-Wit’67/Plus doel te vergroten. Nog voor rust kon Waalre tweemaal scoren. Opnieuw konden de Waalre aanvallers hun scoringsdrift opvoeren. In de 37e minuut profiteerde Louis van Kuringen van een grove verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus defensie en tekende 3-0 voor de thuisclub aan. Vlak voor rust bracht Youri Gang de stand op 4-0. Opnieuw lag hier een verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus aan ten grondslag.

Na de hervatting bracht trainer Jos van de Moosdijk enkele wisselingen toe. Jordi van Leeuwen en Geert Compen werden in de aanval gezet, waardoor Rood-Wit’67/Plus meer aanvallend te bieden had. Enkele goede mogelijkheden werden door de Rood-Wit’67/Plus geschapen maar werden steeds door de stugge Waalre defensie verijdeld. In de 66e minuut kwam Waalre op 5-0. De gevaarlijke spits Louis van Kuringen omspeelde de gehele Rood-Wit’67/Plus defensie en tekende 5-0 aan. Waalre ging door en Rood-Wit’67/Plus werd gedwongen om steeds te verdedigen. Desondanks wist Waalre nog 3x te scoren door respectievelijk Youri Gang en Louis van Kuringen (strafschop) die deze middag voor zijn 4e doelpunt tekende.

A.s. zondag 22 oktober 2017, speelt Rood-Wit’67/Plus opnieuw een uitwedstrijd tegen Terlo in Bergeijk. Aanvang 14.30 uur.