Verdienstelijk gelijkspel Rood-Wit’67/Plus tegen Knegselse Boys

Datum

1 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus behaalde zondag in de uitwedstrijd tegen Knegselse Boys een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Een wedstrijd die twee gezichten had. De eerste helft was Knegselse Boys heer en meester en Rood-Wit’67/Plus was in de tweede helft oppermachtig.

De thuisclub eiste in de eerste helft het balbezit op en dat resulteerde in diverse hachelijke momenten voor het Rood-Wit’67/Plus doel. Tot tweemaal toe moesten de Rood-Wit’67/Plus verdedigers op de doellijn redding brengen om niet in een vroeg stadium op achterstand te komen. Rood-Wit’67/Plus kon vooralsnog aanvallend weinig potten breken en vlak voor rust in de 43e minuut strafte Jarno Wilting handig een verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus defensie af en tekende voor de 1 - 0 ruststand.

Na de thee een herboren Rood-Wit ‘67/Plus.

Trainer Jos van de Moosdijk had enige omzettingen in het elftal aangebracht en dat resulteerde in meer aanvalskracht. Jordy van Leeuwen en Geert Compen werden in de aanval gezet en dat gaf meer druk op het Knegselse Boys doel. In de 57e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op de verdiende gelijke hoogte. Een uitstekend genomen vrije trap door Youri van Gils werd door Knegselse Boys doelman Remco Geurts  tot corner verwerkt. Uit deze goed genomen corner door Tom Ras kon Rood-Wit’67/Plus aanvoerder Harm Derks de dik verdiende 1 - 1 aantekenen. Hierna bleef Rood-Wit’67/Plus het initiatief houden en Knegselse Boys was rijp voor de sloop. Schoten van Dayne Rodriquez en Bart Matheeuwsen hadden beter lot verdiend maar misten de juiste richting. Langzamerhand kreeg Knegselse Boys weer greep op het spel en bleef met de snelle voorhoedespelers Tim Geerts en Koen Heijnen gevaarlijk, maar steeds kon de Rood-Wit’67/Plus defensie met aan het hoofd de 18 jarige debutant Jorg Bekelaar en Anton van Kessel tijdig ingrijpen. In de 76e minuut behoedde Rood-Wit’67 doelman Jari Piron Rood-Wit’67/Plus alsnog voor een nederlaag. Knegselse Boys aanvaller Paul Stijnen verscheen alleen voor het Rood-Wit’67/Plus doel en met een uitstekende redding voorkwam de Jari een nederlaag voor Rood-Wit’67/Plus. Eindstand 1-1.

A.s. Zondag 8 oktober 2017, speelt Rood-Wit’67/Plus een thuiswedstrijd tegen DVS uit Aalst, aanvang 14.30 uur. De wedstrijdbal is geschonken door supporter Pierre Clement. Pupil van de week is Robin van Dok.