Rood-Wit’67/Plus verprutst veel kansen maar wint wel met 1 - 0

SVSOS 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

24 september 2017 14:30

Onbekend

Het leek wel of trainer Jos van de Moosdijk de hele week getraind had op het verprutsen van kansen.

Maar liefst 11 kansen werden onbenut en er waren dotte van kansen bij. De ene nog mooier dan de andere. Het is daarentegen wel knap dat als je tegen een tegenstander voetbalt die zeer verdedigend voetbalt en je krijgt dan zoveel kansen. Met maar liefst 8 verdedigend ingestelde spelers (incl. keeper) probeerde SVSOS het doel schoon te houden. Dat lukte dus bijna.

Rood-Wit’67/Plus speelde vooral het eerste half uur onverzorgd en met teveel verkeerde simpele passes. De eerste kans was in de 23e minuut. Een voorzet over rechts van Youri v. Gils belandde bij Jordi v. Leeuwen. Hij nam de bal (geschonken door Jan en Greet van der Kampen) goed aan en omspeelde ook nog keeper Bart Grobé van SVSOS. De bal werd echter met het verkeerde been ingeschoten waardoor er te weinig snelheid in zat. Sjors Vromans kon nog net de bal van de lijn wegwerken. 1 Minuut later soleerde Sven Vrijdag om 4 spelers heen. De bal kwam ook voor zijn verkeerde been en het slappe schot werd gemakkelijk gekeerd door Bart Grobé. In de 25e minuut kwam het enige gevaarlijke moment aan Rood-Wit zijde. Mart Tunissen gaf een te zachte pass die onderschept werd door Dorus Boers van SVSOS. Hij schoot de bal via keeper Jari Piron net naast de paal. In de 28e minuut  een combinatie tussen Youri v. Gils en Bart Matheeuwsen. Bart gaf een voorzet op maat op Harm Derks die de bal in een tijd in het doel wilde schieten. De bal rolde echter over zijn been en kwam niet eens op goal. In de 29e minuut weer een combinatie nu tussen Jordi v. Leeuwen en Dayne Rodriguez die echter net naast schoot. Hierna golfde het spel wat op en neer zonder gevaarlijke kansen. In de 44e minuut kwam Youri v. Gils alleen voor keeper Bart Grobé. Youri raakte uit balans en vallend schoot hij de bal in het zijnet. Een minuut na rust kwam de verlossende goal. Youri v. Gils gaf een lage voorzet op de net ingevallen Geert Compen die onhoudbaar inschoot 1 – 0, een gouden wissel dus. In de 64e minuut  een sublieme voorzet van Harm Derks over de SVSOS achterhoede. De bal belandde bij de vrijstaande Geert Compen die de bal verkeerd aannam waardoor weer een kans verprutst werd. Harm Derks ging in de 78e minuut op solotour, omspeelde 3 spelers en kwam alleen voor keeper Bart Grobé. Harm draaide echter de bal langs de verkeerde kant van de paal. 2 Minuten vóór tijd omspeelde Jordi v. Leeuwen ook maar eens 3 spelers. Hij gaf de bal voor op Geert Compen die vanaf 5 meter de bal toch nog over het doel schoot. 1 Minuut later kwam Geert alleen voor keeper Grobé maar schoot tegen de keeper aan en in de laatste minuut nog maar eens hetzelfde. Vandaag liep het goed af omdat veel kansen verprutst werden en er toch met 1 – 0 werd gewonnen. Maar het gebeurt ook vaak dat de tegenpartij die ene goal maakt en de wedstrijd toch wint. Volgende week een uitwedstrijd tegen Knegselse Boys.