Rood-Wit’67/Plus en kampioen Horn in balans 2 - 2

30 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Berlo, J.C. van

Onbekend

Na 16 minuten voetbal dachten alle toeschouwers aan een grote nederlaag voor de thuisploeg. Het ongeslagen en kampioen Horn op bezoek dat is al lastig maar na 16 minuten ook nog een 0 – 2 achterstand. Ga er dan maar aan staan tegen een ongeslagen Horn. Daar kwam nog bij dat Horn persé wilde winnen dat was wel te merken aan de strijd die ze boden maar toch ook het vele gemekker op elkaar. Het was in de 2e minuut al raak na een uitstekende dieptepass op Tom van de Sterren van Horn. Hij kwam alleen voor de 16 jarige reservekeeper Joep Lammers die hij onhoudbaar het nakijken gaf 0 - 1. Het werd nog erger in de 16e minuut toen een voorzet van links bij de 2e paal kwam. De geheel vrijstaande Koen Meevissen van Horn nam de hoge bal (geschonken door Jozef Friederichs van café de Sport) in één tijd op zijn schoen en wederom onhoudbaar en hard in het doel schoot 0 – 2. Rood-Wit’67/Plus herpakte zich, werd feller en toonde meer lef. Dit resulteerde al snel in een goede kans voor Jordi van Leeuwen. Zijn inzet werd door een Horne speler van de lijn gehaald. Maar snel hierna kwam de aansluitingstreffer. Mike Baats begon in de 29e minuut aan een individuele actie, omspeelde enkele Horne spelers en alleen voor keeper Aaron Teeuwen van Horn rondde Mike precies langs de rechter paal doeltreffend af 1 – 2. Vanaf dit moment deden de Roodwitters geen enkel moment meer onder voor Horne. Het spel golfde steeds constant in een redelijk hoog tempo op en neer. Er waren aan beide zijden wat kansen maar de grootste was wel voor Tom van de Sterren van Horn. Tot 3x achtereen kon hij ongehinderd op goal schieten maar Joep Lammers gaf geen krimp en kon tot eveneens 3x achtereen de bal tegenhouden. Horne kon ook na de pauze geen potten breken, het kwam niet in haar eigen spel en de Roodwitters kregen steeds meer zelfvertrouwen. In de 52e minuut gaf Tom Roost een prima pass op Bart Matheeuwsen. In ideale schietpositie schoot Bart de bal rechts voor langs het doel. Had hij de linkerhoek gekozen dan had hij meer kans van slagen gehad. Hierna mochten Jesse Biesmans (16 jaar), Roel van de Vorst (17 jaar) en Tom Lammers (15 jaar) hun kunnen ook nog tonen. Zij deden het uitstekend hetgeen weer een goede hoop geeft voor de komende jaren. In de eerste 16 minuten was het Horn dat de wedstrijd dicteerde maar in de laatste 16 minuten waren het de Roodwitters. In de 84e minuut onderschepte Jordi van Leeuwen de bal na een slordigheid in de Horne defensie. Met een schitterend afstandsschot gaf hij Aaron Teeuwen van Horne het nakijken en schoot hij de verdiende gelijkmaker binnen, 2 - 2. Met een beetje geluk had Rood-Wit’67/Plus zelfs nog de eerste nederlaag aan Horn kunnen toe brengen.                                                                                  A.s. zondag 7 mei is het 1e elftal vrij. 14 Mei is de laatste wedstrijd van het seizoen en tevens een  thuiswedstrijd tegen SVSH. Pupil van de week was Dean Hofs.                      Rood-Wit’67/Plus feliciteert nog John Claassen die in het 2e elftal zijn 250e wedstrijd speelde.                                                                                                                               Bijzondere vermelding: a.s. zaterdag 6 mei speelt meisjes 15-1 een thuiswedstrijd tegen ZSV MO15-1. Een gelijkspel of overwinning is goed voor het kampioenschap. Aanvang 12.00 uur. Meisjes en jongens 11-3 spelen uit tegen DESM JO 11-3, aanvang 9.00 uur. Bij winst zijn de Roodwitters kampioen.