Moeizame overwinning Rood-Wit’67/Plus in Swartbroek tegen RKSVV.

Scheidsrechter

Duysens, E.E.G.M.

Accommodatie

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus behaalde in de uitwedstrijd in Swartbroek tegen hekkesluiter RKSVV een moeizame 2-3 overwinning.

In de eerste helft was het veldspel van Rood-Wit’67/Plus redelijk goed. Lange tijd bouwde Rood-Wit’67/Plus een groot veldoverwicht op en schiep zich met  diverse goede combinaties enkele scoringskansen. Dit had in de beginfase na 7 minuten spelen al succes. Steffen Hendriks sneed op rechts door de RKSVV defensie en diens voorzet werd op uitstekende wijze door Geert Compen afgewerkt. Met een steenharde knal liet hij de RKSVV doelman Roel Nagy volkomen kansloos, 0-1. Rood-Wit’67/Plus bleef het initiatief houden en in de 20e minuut was het opnieuw Roodwit aanvaller Geert Compen die een voorzet van Bart Matheeuwsen behendig langs de RKSVV doelman tikte en 0-2 aantekende. De thuisclub kon hier vooralsnog weinig tegen in brengen. Met lange ballen vanuit de verdediging werd geprobeerd om de RKSVV aanvallers aan het werk te zetten, maar steeds kon de hechte Rood-Wit’67/Plus verdediging tijdig ingrijpen. Toch kon RKSVV nog voor rust onverwacht tegen scoren. RKSVV gevaarlijkste aanvaller Joran Bijl pikte een lange bal vanuit de RKSVV verdediging op en passeerde enkele Rood-Wit’67/Plus verdedigers. Met een droge knal in de linkerbenedenhoek liet hij Roodwit doelman Nick Roost kansloos,1-2. Na deze tegenvaller kon Rood-Wit’67/Plus in de 40e minuut opnieuw de voorsprong vergroten. Een uitstekende combinatie tussen Geert Compen en Steffen Hendriks werd door laatstgenoemde op sublieme wijze afgerond. Met een behendig tikje liet hij de RKSVV doelman kansloos en bracht hiermee de stand op 1-3, wat tevens de ruststand betekende.

Na de hervatting dacht Rood-Wit’67/Plus de overwinning al op zak te hebben en liet het initiatief over aan RKSVV.  Met veel inzet wist RKSVV de Roodwitters onder druk te zetten, maar de hechte Rood-Wit’67/Plus defensie hield vooralsnog stand. In de 65e minuut kon RKSVV de achterstand opnieuw verkleinen. Opnieuw was het RKSVV gevaarlijkste aanvaller Joran Bijl die door de Rood-Wit’67/Plus defensie soleerde en met een lage schuiver Roodwit doelman Nick Roost kansloos liet, 2-3. Hierna golfde het veldspel op en neer. Rood-Wit’67/Plus kreeg nog diverse goede scoringskansen, maar de aanvallers gingen erg slordig om met de mogelijkheden om de einduitslag een ander aanzien te geven.

A.s. maandag tweede paasdag speelt Rood-Wit’67/Plus opnieuw een uitwedstrijd in Heibloem tegen SVVH. De wedstrijd begint om 14.30 uur.