2 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Benyahya, A.

Onbekend

Rood-Wit’67 heeft de strijd om een periodetitel of de mogelijk belangrijke 4e plaats op de rangschikking na deze nederlaag al in een vroeg stadium opgegeven. Met nog zes duels te gaan is de achterstand voor de periodetitel 8 punten en op de 4e plaats eveneens 8 punten.

Rood-Wit’67/Plus, met debutant Jordi v. Leeuwen in de basis en met jubilaris Mart Tunissen (250 wedstrijden) verloor niet op kwaliteit maar wel op karakter. FC Maasgouw was het grootste deel van de wedstrijd de fellere ploeg en won verdiend. Niet dat de Roodwitters er niets voor deden, ze werkten hard maar Maasgouw gaf het goede voorbeeld. Fel op de bal, fel op de tegenstander en de echte wil om elk duel te willen winnen. Maasgouw verstoorde constant de opbouw van de Roodwitters en nam ook nog eens geregeld het doel van Nick Roost onder vuur.

De eerste kans van de wedstrijd was in de 10e minuut van de wedstrijd via Sander Reuterink van Maasgouw. Hij schoot de bal goed in de hoek maar Nick Roost kon de bal klemvast tegen houden. In de 20e minuut een grote kans om op een 1 – 0 voorsprong te komen voor Jordi v. Leeuwen. Uit zijn draai schoot Jordi de bal, geschonken door Antiek Slegers uit Hamont, huizenhoog over. Jammer voor Jordi want hij speelde een goede partij. Vooral in de 2e helft gaf Maasgouw flink gas met 3 rake doelpunten, 2 schoten op de lat en 2x vrij voor keeper Nick Roost.

In de 49e minuut kreeg toch Rood-Wit’67/Plus een dot van een kans. Mike Baats omspeelde zijn directe tegenstander en vlak voor goal schoot hij de bal toch nog tegen de lat. Na de wedstrijd werd dan nog over die ene echte grote kans gesproken met de bekende woorden als, als….

Feit was wel dat na die dot van een kans uit de direct daarop volgende aanval Maasgouw op een

1 – 0 voorsprong kwam via Rick Silkens. Hij schoot de bal uit een voorzet onhoudbaar in de kruising.

In de 68e minuut gaf Ard Broens via een schitterende goal de genadeklap. Vanaf 30 meter schoot hij

Heel beheerst en bekeken de bal over Nick Roost 0 – 2. Hierna maakte Maasgouw nog 2 vervelende overtredingen hetgeen beide keren geel werd maar ook rood had kunnen zijn. Rood-Wit’67/Plus was niet meer bij machte om nog tegengas te geven. In de 88e minuut schoot Rick Silkens nog tegen de lat maar 1 minuut later liet Nick Roost na een hoge voorzet de bal los en had Jeroen Corbey een makkie met een intikker om de 0 – 3 eindstand scoren.

Pupil van de week was Luc Lammers. A.s. zondag 9 april, speelt Rood-Wit’67/Plus een uitwedstrijd tegen RKSVV uit Swartbroek.