19 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Gruijters, J.H.N.

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus leed in de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Heythuysen een verdiende 0-2 nederlaag. Vanaf de aftrap lieten de bezoekers duidelijk blijken dat zij deze namiddag de punten niet zo maar cadeau zouden geven. Door hun inzet en kracht gaven zij aan vooral op het middenveld heer en meester te zijn.                                Heythuysen was veel feller in de duels en de Rood-Wit’67/Plus spelers werden regelmatig afgetroefd. Toch had Rood-Wit’67/Plus na 7 minuten spelen de score kunnen openen. Steffen Hendriks ging op links goed door en diens voorzet werd op een haar na door de instormende Mike Baats gemist. In de 15e minuut sloeg het noodlot voor Rood-Wit’67/Plus aanvaller Mike Baats toe. In een duel met Heythuysen verdediger Philippe Schonkeren raakte de jonge Rood-Wit’67 aanvaller geblesseerd en moest vanwege deze opgelopen blessure vervangen worden door Rood-Wit’67/Plus aanvaller Joey Roost. Hierna speelde het veldspel zich voornamelijk op het middenveld af. Toch kregen de bezoekers enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Schoten vanaf de tweede lijn werden op het Rood-Wit’67/Plus doel losgelaten. In de 27e minuut had dit bijna succes voor de bezoekers, maar vanaf 20 meter zag Heythuysen middenvelder Sjoerd van de Heuvel zijn schot tegen de lat uit een spatten. Na deze waarschuwing kreeg Rood-Wit’67/Plus nog diverse goede kansen om de score te openen. Steffen Hendriks kreeg een uitstekende mogelijkheid. Na een combinatie met Geert Compen schoot hij de bal (geschonken door Mike van Mierlo Bestratingen) huizenhoog over het Heythuysen doel. Op slag van rust had het Rood-Wit’67/Plus alsnog met een voorsprong moeten gaan rusten. Joey Roost kreeg een dot van een kans, vrij voor Heythuysen doelman Remie Biemans zag hij zijn lage schuiver net langs de verkeerde kant van de paal belanden.                                                                                                                                Na de hervatting probeerde Rood-Wit’67/Plus de touwtjes in handen te nemen, maar werd in de duels door de Heythuysen middenvelders regelmatig afgetroefd. Toch had Rood-Wit’67/Plus in de 55e minuut op voorsprong kunnen komen. Rood-wit’67/Plus verdediger Tom Ras soleerde door de Heythuysen verdediging, maar strandde in laatste instantie op Heythuysen doelman Remi Biermans. In de 71e minuut sloeg voor Rood-Wit’67/Plus het noodlot toe. Uit een goed genomen corner op links door Luuk Dekkers, kon de geheel vrijstaande Rens Seunis met een kopbal Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost verschalken, 0-1. Rood-Wit’67/plus probeerde na deze tegenvaller alsnog de gelijkmaker te forceren. Hierdoor werd de verdediging verwaarloosd, waarvan Heythuysen aanvallers in de 82e minuut handig van profiteerden. Na een uitval werd de gehele Rood-Wit’67/Plus defensie uitgespeeld en kon Heythuysen aanvaller Luuk Dekkers de eindstand op 0 - 2 brengen. Pupil van de week was Tim Hendriks.

A.s. Zondag 26 maart speelt Rood-Wit’67/Plus een uitwedstrijd in Nederweert tegen Eindse Boys.