Gelijkspel Rood-Wit’67/Plus tegen Altweerterheide.

12 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Meulendijks, B.

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus behaalde tegen Altweerterheide een 1-1 gelijkspel. In een rumoerige en harde wedstrijd, waarbij de jonge 18 jarige scheidsrechter Meulendijks uit Helmond onvoldoende tegen overtredingen, begaan door Altweerterheide spelers, optrad gaf Rood-Wit’67/Plus in de slotfase een 0-1 voorsprong uit handen.                                    Vanaf het beginsignaal nam de thuisclub het initiatief en kreeg diverse goede scoringskansen door El Shamali die zijn schoten net voor of langs het Rood-Wit’67/Plus doel zag gaan. Hierna nam Rood-Wit’67/Plus de touwtjes in handen. Diverse goede scoringskansen werden gecreëerd. Geert Compen kreeg tweemaal een uitstekende mogelijkheid om Rood-Wit’67/Plus op voorsprong te brengen, maar steeds kon de Altweerterheide doelman Mohamed Benazi redding brengen. In de 37e minuut beging Altweerterheide speler Al Rezi een grove overtreding tegen Rood-Wit’67/Plus aanvaller Steffen Hendriks. Voor scheidsrechter Meulendijks bleef er niets anders over dan Al Rezi de rode kaart te tonen en van het speelveld te verwijderen. Hierna maakte Rood-Wit’67/Plus gebruik van de numerieke meerderheid,  waarbij goede scoringskansen ontstonden. Mike Baats en Geert Compen zagen hun schoten vooralsnog gestopt door de Altweerterheide doelman.                                                                                                      Na de hervatting een zelfde beeld. Rood-Wit’67/Plus buitte de numerieke meerderheid uit door het initiatief te nemen, maar Altweerterheide probeerde met lange halen vanuit de verdediging de aanvallers te bereiken. Diverse malen ontstonden hachelijke situaties voor het Rood-Wit’67/Plus doel, maar vooralsnog kon Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost zijn doel schoon houden. In de 60e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op een 0-1 voorsprong. Een uitstekende combinatie op links tussen de jarige Tom Roost en Tom Ras resulteerde in een voorzet op maat die behendig door Steffen Hendriks werd afgerond. Met een lage schuiver liet hij de Altweerterheide doelman kansloos. Hierna bleef Rood-Wit’67/Plus het initiatief houden en in de 80e minuut had het Altweerter-heide definitief de genadeslag kunnen toebrengen. Joey Roost kon na een uitstekende pass van Geert Compen alleen op de Altweerterheide doelman afgaan. Joey probeerde  Altweerterheide doelman Mohamed Benazi te omspelen maar werd onreglementair binnen de 16 meter lijn gestopt.  Scheidsrechter Meulendijks wees onverbiddelijk naar de penaltystip. In plaats van de Altweerterheide doelman de rode kaart te tonen gaf hij een gele kaart aan de Altweerterheide doelman. De gevloerde Joey Roost dacht zoveel zelfvertrouwen te hebben door de toegekende strafschop zelf te nemen, maar tot ontsteltenis van iedereen verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Hier putte Altweerterheide moed uit en trok fel ten aanval. Dat resulteerde in de 85e minuut in de gelijkmaker. Mohamed Adelaide profiteerde handig van onachtzaamheid in de Rood-Wit’67/Plus defensie en met een lage schuiver liet hij rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost kansloos, eindstand, 1-1.

A.s. zondag staat de wedstrijd Rood-Wit’67/Plus – Heythuysen op het programma, aanvang 14.30u. Pupil van de week is Tim Hendriks. Wij wensen Tim a.s. zondag veel plezier bij de wedstrijd en Rood-Wit’67/Plus 1 veel succes. De shirtjes van de pupil van de week zijn de komende 2 jaren gesponsord door Veja Screen uit Hamont.