19 februari 2017 14:30

Scheidsrechter

Peymen, J.H.A.M.

Onbekend

Het belang van deze wedstrijd was groot. De winnaar zal meedoen in de subtop en daarmee een grote kans hebben om nacompetitie te kunnen spelen. Ook is de strijd om de 2e periode-titel nog maar net begonnen en had Rood-Wit’67/Plus haar 1e wedstrijd gewonnen.                                                                                                                                 Rood-Wit’67/Plus moest de wedstrijd beginnen zonder Mike Baats, Steffen Hendriks en Geert Compen. Daar kwam nog bij dat Joey Roost al na een half uur wegens een blessure moest uitvallen. Allemaal voorhoede spelers die enorm werden gemist want de Roodwitters kregen vooral vóór rust legio kansen, echter zonder treffers. Het had dan ook vóór de theepauze gemakkelijk 4 – 0 kunnen staan.  De Roodwitters speelden vanaf de 1e minuut fel en met veel strijdkracht. EMS/RFC kwam er niet aan te pas. Het was gewoon wachten wanneer het eerste doelpunt zou vallen. Maar dat duurde wel erg lang tot zelfs na rust. Het vele loopwerk werd over gelaten aan de thuisploeg. Met heel veel energie trokken de Roodwitters steeds ten aanval. Dit resulteerde in de 16e minuut in een bal (geschonken door supporter Pierre Clement) op de lat via Bart Matheeuwsen. Weer 7 minuten later een corner van Tom Ras, de bal werd goed door gekopt door Youri v. Gils. Jelle Vrijdag kreeg vervolgens een enorme kans maar zijn inzet was te slap. In de 38e minuut pas het eerste schot op goal van Muratovic van EMS/RFC. In de laatste minuut voor de pauze een voorzet van Harm Derks op de vrijstaande Youri v. Gils, zijn schot werd gekeerd door keeper Mick Waajen van EMS/RFC. De terugkaatsende bal werd door Bart Matheeuwsen in het zijnet geschoten.                                                                                Na rust zag je vooral dat EMS/RFC veel ervaring in de ploeg had. Voor rust hadden ze weinig energie verspeeld door de roodwitters het werk te laten doen en vervolgens ze rustig op te vangen. Maar liefst 7 spelers van EMS/RFC waren ouder dan 30 jaar en bij Rood-Wit’67/Plus 8 spelers onder de 22 jaar. Het was Rood-Wit’67/Plus dat in de 52e minuut eindelijk op de verdiende 1 – 0 voorsprong kwam. Via een schitterende aanval opgezet vanuit de verdediging door Mart Tunissen, onderweg nog enkele tegenstanders passeren en vervolgens Youri v. Gils vrij voor de keeper zetten. Youri schoot de bal langs de keeper in het net. De krachten van de Roodwitters ebden hierna langzaam weg en EMS/RFC kwam steeds meer opzetten. Je voelde aankomen dat de tegenstander eerder een goal zou maken dan de Roodwitters. In de 56e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus goed weg toen Muratovic een vrij trap net via de lat over schoot. De Roodwitters waren gewaarschuwd maar trokken er geen lering uit. In de 70e minuut mocht Muratovic weer een vrije trap nemen nu tegen de lat. De terugkaatsende bal werd door Mohamed Derkaoui in het doel gekopt 1 – 1. EMS/RFC bleef hierna sterker maar dit resulteerde niet in echte kansen hetgeen een verdienste was van de Roodwit achterhoede.            Komend weekend geen voetbal maar carnaval. Zondag 5 maart komt Boekoel op bezoek. Rood-Wit’67/Plus wenst iedereen een gezellige carnaval.