Gelijkspel 2-2 Rood-Wit’67/Plus tegen SVVH

17 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Kuppens, L.

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus behaalde tweede Paasdag in Heibloem tegen SVVH een 2-2 gelijkspel. In de rust keek Rood-Wit’67/Plus tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist dit in de tweede helft binnen 10 minuten ongedaan te maken. De beginfase was voor Rood-Wit’67/Plus dat diverse goede scoringskansen wist te scheppen, maar vooralsnog de vele meegekomen Rood-Wit’67/Plus supporters, moest teleurstellen. Steffen Hendriks en Mike Baats kregen goede mogelijkheden om de score voor Rood-Wit’67/Plus te openen, maar hun schoten verdwenen over het SVVH doel of steeds stond SVVH doelman Rens Scheepers een treffer in de weg. Geheel onverwacht kwam SVVH in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong. SVVH aanvaller Juul Rijks profiteerde handig van een verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus defensie en liet Rood-Wit’67/Plus reserve-doelman Joep Lammers kansloos. Na deze tegenvaller trokken de  Roodwitters fel ten aanval en creëerden weer diverse goede scoringskansen om de stand gelijk te trekken. Tot tweemaal toe soleerde Tom Ras door de SVVH defensie maar steeds werd hij op het laatste moment door de SVVH doelman Rens Scheepers gestopt. In de 30e minuut kreeg Rood-Wit’67/Plus de beste mogelijkheid om te scoren. Geert Compen onderschepte een dieptepass van Mike Baats. Alleen voor SVVH doelman Rens Scheepers zag hij zijn inzet tegen de paal belanden. SVVH beperkte zich tot countervoetbal en probeerde met lange halen de gevaarlijke spits Juul Rijks aan het werk te zetten, maar uitstekend keeperswerk van Rood-Wit’67/Plus doelman Joep Lammers voorkwam dat Rood-Wit’67/Plus op een grotere achterstand kwam. Toch moest hij in de 32e minuut een treffer toestaan. In vermeend buitenspel was het opnieuw SVVH gevaarlijkste aanvaller Juul Rijks die 2-0 voor de thuisclub aantekende, wat tevens de ruststand op het scorebord bracht.

Na de hervatting tapte Rood-Wit’67/Plus uit een heel ander vaatje. De ene na de andere aanval golfde op het SVVH doel. Dit had in de 53e minuut al succes. Mike Baats ging op links goed door en diens voorzet werd uitstekend door Bart Matheeuwsen binnen getikt, 1-2. Met een lage schuiver liet hij SVVH doelman Rens Scheepers kansloos. De Roodwitters bleven SVVH onder druk houden en twee minuten later was de stand gelijk. Een voorzet vanaf links door Youri van Gils werd uitstekend door invaller Maarten Derks afgerond, 2-2. Hierna dacht iedere Rood-Wit’67/Plus supporter dat de score verder wel opgevoerd zou worden. Legio kansen werden nog gecreëerd om de overwinning binnen te halen maar de Rood-Wit’67/Plus aanvallers gingen te slordig om met de mogelijkheden om de eindoverwinning alsnog op te strijken.

A.s. zondag 23 april 2017, speelt Rood-Wit’67/Plus de laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Roggel. Aanvang 14.30 uur. Hierna nog 2 thuiswedstrijden 30 april (Horn) en 14 mei (SVSH).