Rood-Wit’67/Plus 1 wint nipt van Boekoel 1 - 0

Scheidsrechter

Heijnen, H.L.W.

Accommodatie

Onbekend

Rood-Wit'67/Plus won nipt van het laag geklasseerde Boekoel. Vóór rust had de wedstrijd al beslist kunnen zijn. We zagen een veel sterker Rood-Wit'67/Plus tegen een sterk verdedigende tegenstander met veel kansen aan Rood-Wit'67/Plus zijde.

Wat doe je bij slecht weer, een nat veld en een sterk verdedigend Boekoel? Vooral via de vleugels aanvallen en/of schoten op doel laag over de grond. Beiden werden te weinig gedaan en de schoten die er waren gingen allemaal hoog over. In de 4e minuut hadden de Roodwitters zelfs op achterstand kunnen komen toen Brend Bons op 20 meter afstand van de goal een vrije trap mocht nemen. Het was aan keeper Nick Roost te danken dat het geen doelpunt werd. De bal (geschonken door van de Vin Antiek) was hard, laag over de grond en precies in de hoek. Nick kon op uitstekende wijze de vrije trap tot corner verwerken. Één minuut later mocht Jelle Vrijdag een vrije trap nemen, Joey Roost kopte de bal achterover net naast het doel. Tom Ras kreeg in de 20e minuut vlak voor het doel een bijna niet te missen kans. Loeihard dacht hij de bal in de touwen te schieten, was hij rustig gebleven dan was de kans op een doelpunt groter geweest. Weer 2 minuten later was het aan keeper Narmo Bol van Boekoel te danken dat Rood-Wit'67/Plus niet op voorsprong kwam. Joey Roost zette via een slim pasje Geert Compen alleen voor doel. De keeper kon er nog net met zijn vingertoppen bij om een doelpunt te voorkomen. In de 32e minuut pas de 2e aanval van Boekoel richting het Roodwit doel. Spits Brend Bons van Boekoel kon vanaf het middenveld met bal alleen richting het doel lopen. Onderweg kwam hij alleen Mart Tunissen tegen die echter uitgleed. Brend schoot vanaf 15 meter op het doel maar Nick Roost keepte uitstekend en hield de harde knal tegen.
Na rust werd het spelpijl steeds minder, net zo als de kansen. Boekoel kwam iets meer uit de verdediging hetgeen niet tot echte kansen leidde. In de 65e minuut kwam voor de Roodwitters de verlossende voorsprong. Tom Ras zette op links een een-twee combinatie op met Geert Compen. Schuin voor het doel knalde Tom de bal keihard langs keeper Narmo Bol 1 - 0. Een mooie opsteker voor Tom (een van de uitblinkers vandaag) en de Roodwitters. Hierna speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk op het middenveld af. 6 Minuten voor tijd had het nog 2 - 0 kunnen worden. Keeper Narmo Bol verspeelde bij de zijlijn de bal. In zijn buurt was Steffen Hendriks die de bal onderschepte. Te zacht schoot Steffen de bal richting het vrije doel. De bal kon nog onderschept worden door een Boekoel verdediger. Pupil van de week was Mies Hompes.
A.s. zondag is de uitwedstrijd tegen Altweerterheide. Deze wedstrijd is van groot belang voor de 2e periodetitel.