Gelijkspel Rood-Wit'67/Plus tegen Roggel

Scheidsrechter

Meulendijks, J.P.G.M.

Accommodatie

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus vergat afgelopen zondag de winst te pakken tegen Roggel de nummer 2 van de rangschikking. Over de gehele wedstrijd genomen hadden de Roodwitters een overwicht en controleerden zij de wedstrijd. Slechts een kwartier na rust was Roggel iets beter. In de laatste 5 minuten mazzelde Roggel 1x en Rood-Wit’67/Plus 2x.

In de eerste 15 minuten gebeurde er weinig. Rood-Wit’67/Plus kreeg 2 kansjes via Geert Compen en Steffen Hendriks. Roggel kreeg een betere kans toen keeper Nick Roost een uittrap precies in de voeten van de geheel vrijstaande Fons Bouten van Roggel schoot. Mart Tunissen kon nog net zijn voet voor de bal zetten zodat het gelukkig maar een corner werd. Rood-Wit’67/Plus vocht voor elke meter maar was een aantal keren ongelukkig in de afwerking. De eerste gevaarlijke aanval was in de 32e minuut toen Mike Baats een hoge bal voor het doel van Roggel schoot waarop keeper Stan van Heur van Roggel mispakte. De bal (geschonken door Goed Gebruikt Goed uit Weert) viel voor de voeten van Youri van Gils. De gladde bal kaatste van zijn voeten en ging net naast. Vier minuten later een mooie aanval over links via een pass van Youri van Gils op Steffen Hendriks en vervolgens naar Tom Ras. Tom plaatste de bal laag en precies in de voeten van Geert Compen. Geert nam echter de bal verkeerd aan en zodoende rolde de bal in de handen van keeper Stan van Heur. In de 42e minuut gaf Geert Compen een strakke pass op spits Ruud Poukens. De supporters veerden al op maar de bal rolde tergend langzaam naast het doel. De spelers gingen rusten zonder doelpunten.

Na rust kwam Roggel beter uit de kleedlokalen dan Rood-Wit’67/Plus. Dit resulteerde in de 58e minuut in een doelpunt (lobje) van Davey Luijs van Roggel 0 – 1. Hierna trokken de Roodwitters weer meer ten aanval en Roggel moest achteruit. 8 Minuten na de tegengoal had het gelijk kunnen zijn. Mike Baats werd met een geplaatste bal van Tom Roost alleen voor de Roggel keeper gezet. Mike aarzelde iets te lang zodat de bal via een voet van een tegenstander corner ging. In de 68e minuut was er loon naar werken en kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Ruud Poukens werd op links aangespeeld door Anton van Kessel. Ruud passeerde 2 tegenstanders en lobde de bal vervolgens over de keeper. De bal moest nog wel in het net en daar zorgde de attente Tom Roost voor 1 – 1. In de 81e minuut hadden de Roodwitters pech toen een prachtig afstandsschot van 25 meter van Youri van Gils op de paal belandde. In de 89e en 90e minuut had Rood-Wit’67/Plus nog geluk. Eerst werd een inzet van Davey Luijs van Roggel nog op de doellijn weggewerkt en in de laatste minuut belandde een schot van Fons Bouten van Roggel op de paal.

Aanstaande zondag is Rood-Wit’67/Plus 1 vrij. Op zondag 27 november staat de uitwedstrijd in en tegen Horn 1 (de nummer 1 van de rangschikking) op het programma.

A.s. zondag hebben zowel Rood-Wit’67/Plus 2 (11.00 uur) als Rood-Wit’67/Plus 3 (10.30 uur) een thuiswedstrijd.