Rood-Wit’67/Plus amuseert haar supporters met klinkende overwinning

6 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Berkvens, C.A.J.

Onbekend

De supporters hadden het afgelopen zondagmiddag niet koud op het sportpark. De vele doelpunten en het goede voetbal zorgden daar wel voor. Rood-Wit’67/Plus  voetbalde met veel inzet en een juiste instelling. Het was misschien wel de beste wedstrijd van de Roodwitters in dit voetbalseizoen.

Beide teams begonnen voorzichtig waardoor het spel zich het eerste kwartier hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. Het echte werk begon in de 15e minuut na een verre uittrap over de rechter flank van doelman Nick Roost. Linksback Julian Doomen van Altweerterheide wachtte iets te lang met het terug spelen van de bal (geschonken door Hoefnagels Verbouwingen) naar zijn keeper. Mike Baats was hem te slim af door voor zijn tegenstander te komen en met bal de achterlijn haalde en een lage voorzet gaf op de inlopende Steffen Hendriks. Hij had de bal voor het intikken, 1 – 0. 5 Minuten later verwerkte keeper Carlo Vaes van Altweerterheide een prachtig schot van Tom Roost tot corner. De corner werd kort door Tom Ras genomen naar Mike Baats. Hij plaatste de bal precies op het hoofd van Youri v. Gils. Met een reflex ranselde de keeper de harde kopbal uit zijn doel en wederom een corner. Steffen Hendriks nam op links deze corner en draaide de bal direct in het doel 2 – 0. Twee minuten later kwam linksback Tom Ras met bal over de linkerflank, passeerde de rechtshalf en rechtsback van Altweerterheide. Zijn schot op goal ging helaas een paar centimeters voor het doel langs. In de 29e minuut een uittrap van Nick Roost. De bal butste op de helft van Altweerterheide over de achterhoede heen. Steffen Hendriks reageerde heel alert en kwam vrij voor keeper Carlo Vaes. Heel collegiaal schoof Steffen de bal naar links naar Geert Compen. De bal was iets te hard waardoor een grote kans verloren ging. Een minuut voor het rustsignaal gaf Harm Derks een dieptepass op Steffen Hendriks die een vrije doorgang had naar het doel. Met een bekeken schot scoorde hij 3 – 0.

Ook na rust controleerden de Roodwitters de wedstrijd. De bezoekers die van kort spel hielden werd het door de Roodwitters steeds moeilijk gemaakt om in haar ritme te komen door steeds maar weer druk op de tegenstander te zetten. Toch was het Altweerterheide dat het eerst scoorde na rust. Een bal over links kwam in de 52e minuut bij Benny Kneepkens, die in buitenspelpositie, de bal breed legde op Ali Reza Paykan. Hij had de bal voor het intikken 3 – 1. Lieten de Roodwitters in het begin van de competitie het hoofd na een tegenvaller wel eens hangen, nu was het juist het omgekeerde. Met opgeheven hoofd, met veel druk en prachtig voetbal ging de wedstrijd verder. Het was 2 minuten later dan ook al weer raak. Jelle Vrijdag gaf een uitstekende dieptepass op Geert Compen en met een lobje passeerde hij keeper Carlo Vaes 4 – 1. In de 58e minuut een bekeken voorzet van Youri van Gils op Geert Compen die heel attent de bal in de hoek plaatste 5 – 1. Hierna golfde het spel lange tijd op en neer zonder noemenswaardige kansen. 3 Minuten voor tijd een dieptepass van Geert Compen op Youri van Gils. Hij legde de bal terug op Ruud Poukens die de 6 – 1 aantekende. 2 Minuten voor tijd een loeihard schot van Yassine Bouderham van 30 meter waar keeper Nick Roost zich op verkeek 6 – 2.

De verdediging gaf nauwelijks kansen weg en kon zelfs regelmatig opkomen, op het middenveld werden de meeste duels gewonnen (jammer was dat niemand van het middenveld een goaltje heeft kunnen mee pikken want dat hadden ze verdiend). Ja en de voorhoede scoorde 6x dat zegt genoeg.

Aanstaande zondag speelt Rood-Wit’67 wederom thuis. De tegenstander is dan Roggel (zij staan op de 2e plaats van de rangschikking).