30 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Rosbender, J.H.H.

Onbekend

Rood-Wit’67 heeft de stijgende lijn van de afgelopen weken kunnen voortzetten. Afgelopen zondag werd de uitwedstrijd in Thorn tegen Maasgouw met 1-4 gewonnen. Hierdoor steeg Rood-Wit’67/Plus naar een gedeelde vijfde plaats, met 12 punten uit 8 wedstrijden, op de ranglijst in de vijfde klasse D.

Vanaf de aftrap liet Rood-Wit’67/Plus zien dat het voor de overwinning ging. Rood-Wit’67/Plus bouwde een veldoverwicht op en met uitstekende combinaties werd het Maasgouw doel bestookt. Al na 7 minuten voetbal had dit succes. Een uitstekende combinatie tussen Geert Compen en Harm Derks werd door laatst genoemde doeltreffend afgerond. Met een lage schuiver liet hij Maasgouw doelman Marvin Verkoelen volkomen kansloos 0-1. Na deze vroege treffer bleef Rood-Wit’67/Plus de beter voetballende ploeg. Maasgouw kon hier vooralsnog weinig tegenoverstellen. In de 15e minuut kon Rood-Wit’67/Plus de voorsprong vergroten. Wederom lag hier een uitstekende combinatie aan ten grondslag. Een schitterende pass van Geert Compen bereikte Steffen Hendriks, die Mike Baats in staat stelde om de Roodwitters op een 0-2 voorsprong te brengen. Mike scoorde beheerst met een lage schuiver in de rechter benedenhoek en de Maasgouw doelman was volkomen kansloos. Behoudens enkele counters die tijdig door de hechte Rood-Wit’67/Plus verdediging onschadelijk werden gemaakt kon Maasgouw niet gevaarlijk worden. In de 30e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op een 0-3 voorsprong. Na een uitstekend genomen hoekschop door Steffen Hendriks, toornde Harm Derks boven de Maasgouw verdediging uit en met een fraaie kopbal liet hij Maasgouw doelman Verkoelen volkomen kansloos, 0-3. Dit was tevens de ruststand.

Na de hervatting kwam een heel ander Maasgouw uit de startblokken. Rood-Wit’67/Plus werd onder druk gezet en uit alle macht probeerde Maasgouw een tegentreffer te forceren. Dit had al na 3 minuten spelen succes. Een goed genomen hoekschop vanaf links werd door de Rood-Wit’67/Plus verdediging verkeerd beoordeeld en Maasgouw invaller Ard Brouns kon Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost met een kopbal verschalken,1-3. Maasgouw bleef vooralsnog druk op de Rood-Wit’67/Plus defensie uit oefenen en vijf minuten later kon Rood-Wit’67/Plus verdediger Tom Ras, na een inzet van Maasgouw aanvaller Sander Reuterink, op de doellijn redding brengen en hierdoor een Maasgouw treffer voorkomen. Langzamerhand ebde de druk op het Rood-Wit’67/Plus doel weg en namen de Roodwitters het initiatief weer in handen. In de 70e minuut kon Rood-Wit’67/Plus definitief de overwinning naar zich toe trekken. Een uitstekende pass van Ruud Poukens (ingevallen voor de geblesseerde Steffen Hendriks) bereikte op links de goed opgekomen Rood-Wit’67/Plus linkerverdediger Tom Ras. Diens voorzet werd op uitstekende wijze door Mike Baats afgerond. Met een leep balletje verschalkte hij de Maasgouw doelman en bepaalde de eindstand op 1-4.

In de eerste 4 wedstrijden werden slechts 2 punten verzameld. In de laatste 4 wedstrijden werden 10 punten behaald. Er staan nu weer 2 belangrijke thuiswedstrijden op het programma. Zondag 6 november speelt Rood-Wit’67/Plus thuis tegen Altweerterheide (zij staan met Rood-Wit’67/Plus op de gedeelde 5e plaats) en op zondag 13 november thuis tegen Roggel (zij staan op de 2e plaats van de rangschikking).