16 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Heijnen, H.L.W.

Onbekend

Na een moeizame competitiestart heeft Rood-Wit’67/Plus eindelijk de goede lijn te pakken. Uit de laatste 3 wedstrijden werden 7 punten behaald en staat nu stevig in de middenmoot.
In heel wat wedstrijden kregen de Roodwitters veel kansen en toch een nederlaag. Afgelopen zondag waren de kansen wat minder, zoals ook het spel, maar was er wel de 2e overwinning van het seizoen.
Het was de dag van de mooie goals met schitterend uit gespeelde kansen.
Al in de 4e minuut konden de supporters juichen. Steffen Hendriks ging op rechts goed door richting achterlijn en legde de bal (geschonken door de City Bar van Noud van de Vorst uit Budel) uitstekend terug op Youri van Gils en hij scoorde de openingstreffer, 1 - 0. Het was direct al de eerste mooie aanval. Rood-Wit’67/Plus was in de eerste 20 minuten veel beter dan RKSVV. Iedereen dacht toen al aan een gemakkelijke overwinning maar dat werd het toch niet. De Roodwitters hebben er hard voor moeten werken. RKSVV kwam pas na 15 minuten met het eerste schotje van Serge Stultiens maar 1 minuut later had Rood-Wit’67/Plus toch ietwat geluk toen John van Dijk van RKSVV slecht voorzette op de geheel vrijstaande Kevin Luys. Helemaal kwamen de Roodwitters in de 29e minuut goed weg toen Kevin Luys in het strafschopgebied werd neergelegd en de penalty van Joran Bijl uitstekend werd gestopt door Nick Roost. Het spelbeeld veranderde. RKSVV werd beter zonder echter goede kansen te creëren. De Roodwitters maakten de fout door te ver naar voren te staan. Je moet eerst zelf bewegen waarna een medespeler ‘n eentwee kan aangaan of de bal diep kan spelen, niet al gaan staan waar de bal moet komen. De rust ging in met een 1 – 0 voorsprong.
De tweede goal werd gescoord in de 67e minuut. Een pass over 40 meter van Mike Baats werd precies voor de voeten van de vrijlopende Geert Compen gelegd. Geert kwam vrij voor keeper Engelen van RKSVV. Geert deed nu precies wat hem vele malen in diverse wedstrijden ervoor niet lukte, rustig blijven en scoren (2 – 0). 5 Minuten later kwam de derde mooie goal. Een vrije trap bij de middenlijn werd kort genomen door Tom Ras en ging eerst naar Youri van Gils. Hij zag Mike Baats diep gaan en gaf hem de bal in de loop mee. Mike passeerde eerst zijn tegenstander en vanaf 25 meter schoot hij de bal over de iets te ver voor zijn doellijn staande keeper Engelen, 3 – 0. Twee minuten voor tijd won Youri van Gils een duel op het middenveld en gaf direct een prachtige steekpass op Maarten Derks. Hij maakte vóór keeper Engelen eerst een schijnbeweging stuurde daarmee de keeper naar de verkeerde kant en Maarten had toen de bal voor het inleggen. Wederom een prachtige goal. Even later had scheidsrechter Heijnen de fluit al bij de mond om af te fluiten. Hij wachtte het schot van Vince Roemen nog af. Zijn schot ging via een Roodwitter over keeper Nick Roost in het doel. Eindstand 4 – 1.
Aanstaande zondag is Rood-Wit’67/Plus vrij. Op 30 oktober staat de uitwedstrijd tegen Fc Maasgouw op het programma.