Rood-Wit’67/Plus behaalde afgelopen zondag in Heythuysen een teleurstellend 1-1 gelijkspel

Onbekend

Rood-Wit/67/Plus verzuimde in deze wedstrijd de vele scoringskansen die het kreeg te verzilveren.
Vanaf de aftrap trok Rood-Wit’67/Plus fel ten aanval en bouwde een groot veldoverwicht op, maar vooralsnog waren de passes vanaf het middenveld naar de aanvallers te onnauwkeurig om hier enig rendement uit te halen. Toch kwam Rood-Wit’67/Plus in de 26e minuut bijna op voorsprong. Na een pass van Geert Compen ontving Bart Matheeuwsen de bal vrij voor doel maar vond op het laatste moment  Heythuysen doelman Guus van Dalen op zijn weg. In de 35e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus dan toch op de verdiende voorsprong. Tom Ras ging op links goed door en diens voorzet werd door Geert Compen tegen de lat gekopt. In de rebound was het Bart Matheeuwsen die met een lage schuiver in de linker benedenhoek Heythuysen doelman van Dalen kansloos liet 0-1. Twee minuten later sloeg het noodlot voor Rood-Wit’67/Plus speler Bart Matheeuwsen toe. Na een voorzet van Tom Ras werd hij in het strafschopgebied door Heythuysen verdediger Philppe Schonkeren omver geduwd.
Scheidsrechter Opsteen zag hier geen strafschop in, maar Bart Matheeuwsen moest het speelveld met een blessure verlaten. Heythuysen kon hier sporadisch iets tegenoverstellen. Met lange trappen probeerde Heythuysen de aanvallers te bereiken, maar de hechte Rood-Wit’67/Plus defensie liet vooralsnog geen steken vallen. De tweede helft begon met eenzelfde beeld. Rood-Wit’67/Plus was de meest aanvallende ploeg en Heythuysen probeerde met countervoetbal gevaarlijk te worden. De Roodwitters creëerden zich binnen een kwartier diverse goede scoringskansen en het wachten was wanneer de voorsprong vergroot ging worden. Liefst vier maal moest Heythuysen doelman van Dalen met schitterende reddingen handelend optreden na schoten van Steffen Hendriks, Geert Compen en de voor Bart Matheeuwsen ingevallen Mike Baats. En als zo dikwijls, als men zelf niet scoort, dan is het wachten op een tegentreffer. Geheel onverwacht viel in de 68e minuut dan toch aan de andere zijde de gelijkmaker. Een goed genomen corner op rechts door Siem Schreurs, werd door Heythuysen aanvaller Siem Dorssers met een sublieme kopbal tegen de touwen gekopt,1-1. Na deze tegenvaller trok Rood-Wit’67/Plus fel ten aanval en probeerde alsnog de overwinning naar zich toe te trekken. Schoten van Mike Baats en Steffen Hendriks misten de juiste richting en diverse malen soleerde Rood-Wit’67/Plus verdediger Mart Tunissen door de Heythuysen verdediging, maar hij vond steeds de uitstekende Heythuysen doelman van Dalen op zijn weg. Eindstand, 1-1.
A.s. zondag 16 oktober 2016 speelt Rood-Wit’67/Plus een thuiswedstrijd tegen R.K.S.V.V. uit Swartbroek. Aanvang 14.30 uur.