Rood-Wit’67/Plus wint van Eindse Boys en stijgt 6 plaatsen

2 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Peymen, J.H.A.M.

Onbekend

Veel strijd, een hoog tempo en aan Rood Wit zijde weer veel kansen en een overwinning. Dit waren de 4 belangrijkste ingrediënten die de Roodwit supporters goed gedaan moeten hebben.

De omschakeling van aanval naar verdedigen en andersom was nu veel beter dan in de vorige wedstrijden. Het was een genot om te zien. Dat het gevolg daar van is dat je dan ook nog 6 plaatsen stijgt in de rangschikking is helemaal mooi.
Evenals de vorige 4 wedstrijden waren er weer veel kansen voor de Roodwitters. Welgeteld 7 vóór rust en 6 na rust, daar tegenover stond er 1 vóór rust voor Eindse Boys en 4 na rust. Het begon al in de 2e minuut van de wedstrijd toen de goed spelende Youri van Gils de bal (geschonken door Hendriks Metselwerken van William Hendriks uit Budel-Schoot) over links diep werd aan gespeeld. Uit zijn op maat gegeven voorzet schoot Geert Compen de bal net langs de verkeerde paal. Tien minuten later weer een aanval, nu over rechts via Mike Baats. Zijn uitstekende voorzet werd door Steffen Hendriks verkeerd aan genomen en sprong de bal iets te ver van zich af, anders had hij de bal zo voor het in schieten gehad. Zo bleef de ene aanval na de andere op het doel van Eindse Boys gaan. De ene wat minder gevaarlijk dan de andere maar het gaf veel vertrouwen voor een goede afloop. In de 26e minuut bediende Jelle vrijdag met een slimme pass Geert Compen op maat. Geert was te gehaast en schoot hoog over. Zo ook één minuut later. In de 28e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op een dik verdiende 1 – 0 voorsprong. Jelle Vrijdag legde via rechts de bal op de schoen van Youri van Gils. Youri schoot zeer beheerst de bal in de verre linker benedenhoek. 2 Minuten hierna kreeg Eindse Boys haar eerste kans via een vrije trap van 20 meter. De bal werd door Kenny Bloemers in handen van keeper Nick Roost geschoten. In de 36e minuut schoot Geert Compen vrij voor doel weer hoog over.
De Roodwitters bleven ook na rust in een hoog tempo richting het Eindse Boys doel gaan. Dit was een genot om te zien. Hierbij moet wel vermeld worden dat Eindse Boys iets meer dan vóór rust en niet ongevaarlijk ten aanval trok. 4 Minuten na rust had Youri van Gils door zijn goede spel meer verdiend. Vrij voor keeper Martijn van Deursen schoot hij de bal tegen de keeper. Zo ook Tom Ras 8 minuten later. In de 58e minuut had Youri van Gils de bal voor het inkoppen echter ging de bal voor langs het doel. In de 68e minuut kwam Roodwit goed weg toen Mark Beerens vrij voor doel hard tegen keeper Nick Roost schoot. Ook in de 76e minuut had Tom Ras geen geluk toen zijn inzet tegen de paal belande. In de 79e minuut schrok heel Roodwit toen de bal via Bram Knapen in het doel verdween en het 1 – 1 stond. Gelukkig viel in dezelfde minuut het tegendoelpunt. Uit een voorzet van Tom Ras schoot Bart Matheeuwsen de bal in de verre hoek en dat betekende 2 – 1 en tevens de eerste overwinning van het seizoen. Met veel wilskracht en de juiste instelling werd deze wedstrijd gewonnen. Alle spelers verdienden een groot compliment voor hun tomeloze inzet. Nu nog het goede gevoel van deze wedstrijd vast houden en volgende week daarmee de uitwedstrijd tegen Heythuysen spelen.