25 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Berlo, J.C. van

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus heeft zich afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen E.M.S./ RFC flink tekort gedaan. Met liefst 7-3 werd verloren. In deze wedstrijd schiep Rood-wit’67/Plus wederom veel doelkansen. De Roodwitters slaagden er niet in om de vele kansen, evenals in de vorige wedstrijden, te benutten. Door diverse fouten in de verdediging riep Rood-Wit’67/Plus de nederlaag over zichzelf af.

Vanaf de aftrap nam Rood-Wit’67/Plus het initiatief en dat resulteerde al na 5 minuten spelen in een dot van kans door Geert Compen, maar zijn inzet verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Geheel onverwacht viel aan de andere kant voor de thuisclub in de 10e minuut de openingstreffer. Een voorzet van Youssof  Laarif bereikte E.M.S./RFC aanvaller Danny Kemkens die vrij voor Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost opdook en deze met een droge knal volkomen kansloos liet, 1 – 0. Rood-Wit’67/Plus probeerde de bakens te verzetten en trok fel ten aanval. Opnieuw door een uitval kon Youssof Laarif, na een uitstekende combinatie met Danny Kemkes, in de 15e minuut met een uitstekend schot, waar Rood-Wit’67 doelman Nick Roost niets kon uitrichten, 2-0 voor de thuisclub aantekenen. Een minuut later kon Rood-Wit‘67/Plus tegen scoren. De hardwerkende Tom Roost soleerde door de E.M.S./RFC verdediging en met een uitstekend schot liet hij doelman Mick Maaien volkomen kansloos, 2-1. Na deze tegentreffer speelde het veldspel zich voornamelijk af op het middenveld. Tot aan het rustsignaal werden aan beide zijden weinig doelkansen gecreëerd.

Na de hervatting kwam Rood-Wit’67/Plus zeer slecht uit de startblokken. Al na een minuut spelen strafte  Danny Kemkens een grove verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus af en tekende 3-1 aan voor de thuisclub. In de 60e minuut kon E.M.S./RFC de voorsprong uitbreiden. Opnieuw ging hier een grove verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus defensie aan vooraf. E.M.S./RFC aanvaller Youssof Laarif profiteerde handig van onoplettendheid in de Rood-Wit’67/Plus defensie en tekende 4-1 aan. E.M.S./RFC ging door en dat resulteerde in een 5-1 stand, nadat een Roodwitter een voorzet van E.M.S./RFC aanvaller Davy Boijen in eigen doel werkte. Hierna wisselde trainer Eric Schroijen en maakte gebruik van een aantal A1 spelers. In de 70e minuut had dit resultaat. De uitstekend ingevallen Maarten Derks rondde bekwaam een voorzet af van Tom Ras, 5-2. Toch sloeg weer het noodlot toe aan de andere kant. Een voorzet van Dennis Pastoor werd opnieuw op ongelukkige wijze door een Rood-Wit’67/Plus verdediger in eigen doel gewerkt, 6-2. Een minuut voor het einde kon opnieuw Maarten Derks een tegentreffer scoren en de eindstand op 7-3 brengen.

Zondag 2 oktober 2016 speelt Rood-Wit’67/Plus thuis tegen Eindse Boys uit Nederweert-Eind. Aanvang 14. 30 uur.