Rood-Wit'67/Plus leidt onverdiend een gevoelige nederlaag tegen SVVH

Scheidsrechter

Knoben, P.M.F.

Onbekend

Rood-Wit'67/Plus leidt onverdiend een gevoelige nederlaag

Het zit deze competitie vooralsnog niet mee. Sterker nog het zit meer tegen dan dat het de goede kant op gaat. Veel kansen, veel inzet maar niet voldoende scherpte en overtuiging. Wellicht 15 goede tot zeer goede mogelijkheden hadden de Roodwitters deze middag maar niet één werd verzilverd. Daar tegenover stonden welgeteld 6 goede mogelijkheden voor SVVH uit Heibloem. De helft ervan werd wel verzilverd.

Er zat vanaf het begin een goed ritme in de wedstrijd. Beide ploegen zochten vanaf het begin de aanval waarvan Rood-Wit’67/Plus wel het vaakst. Al na 9 minuten had het 1 – 0 kunnen staan als Davey van Mierlo attenter was geweest toen keeper Rens Scheepers van SVVH de bal (geschonken door Jack en Coby Hendriks) op de doellijn losliet. 4 Minuten hierna hadden de Roodwitters geluk. Na een snelle ingooi en een slechte omschakeling van de verdedigers lobde Rik Dings van SVVH de bal over keeper Nick Roost. Gelukkig ging de bal voor het doel langs. In de 21e minuut stuurde Davey van Mierlo Tom Roost over links de diepte in. Tom zette de bal precies voor op Joey Roost. In plaats van de bal rustig te stoppen schoot hij in een keer en naast het doel. Hierna had SVVH enkele niet ongevaarlijke uitvallen maar de stand tevens de ruststand bleef 0 – 0.

In de rust was iedereen van mening dat er iets nodig was om de ban te breken waardoor het doelpunt wel zou vallen. Een vliegtuig (een soort Dakota) laag over het veld vliegend was het teken dat de aanval nog meer gezocht moest worden. Dat gebeurde al in de eerste minuut van de tweede helft maar wel aan de verkeerde kant. Op links was de dekking aan de verkeerde kant van Bas Korsten van SVVH. Hij gaf keeper Nick Roost het nakijken, 0 - 1. 2 Minuten later werd Geert Compen door het midden de diepte in gestuurd. Hij werd net vóór het 16 meter gebied getorpedeerd door Johan Docters van Leeuwen van SVVH. Hij kreeg slechts een gele kaart terwijl het neerleggen van een doorgebroken speler toch rood moet zijn. Zo had scheidsrechter Knoben wel meer eigen regels. Hij bepaalde de regels, zoals hij zelf zei. Elke geblesseerde speler moest van hem maar aan de zijkant behandeld worden ook al was die speler onvoldoende in staat om op eigen benen de zijlijn te halen.

In de 65e minuut treuzelde Steffen Hendriks te lang. De bal werd hem ontfutseld door Tjitte Hoenink die direct de bal breed legde op Rik Dings. Met een prachtig schot verdween de bal in de rechter kruising, 0 - 2. 2 Minuten later werd het zelfs 0 – 3. Tjitte Hoenink liep met bal het strafschopgebied in.

Na een licht contact besloot hij maar te gaan liggen en de onterechte penalty werd door Rik Dings feilloos ingeschoten. Ook in de 60e en 77e minuut wilde de bal na eerst een scrimmage en Geert Compen die weer eens alleen voor keeper Rens Scheepers verscheen er niet in.

Rood-Wit’67/Nyrstar ging strijdend ten onder, maar daar hoort ook bij dat je niet alleen moet strijden als je in balbezit bent maar ook om weer in balbezit te komen. Met andere woorden er moet steeds de vechtlust zijn voor de omschakeling van aanval naar verdediging en andersom. En dat ontbrak er deze middag te vaak aan.

Er wacht trainer Eric Schroijen een mooie klus en dat is deze ploeg aan punten te helpen om zo bovenin mee te draaien. Dat moet de insteek zijn. In dit stadium van de competitie is het voor onze Roodwitters van belang dat er overwinningen behaald worden. Dat hoeft niet met mooi voetbal. Het resultaat is belangrijker want verlies je de volgende wedstrijd weer dan wordt het gat met de nummer 1 wel erg groot. Volgende week de uitwedstrijd tegen EMS/RFC in Roermond.