11 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Cruz, J.

Onbekend

Als de wedstrijd van vorige week (uit tegen Boekoel 1- 1) en deze week thuis tegen Crescentia (uitslag 2 - 2) bepalend zijn voor het verdere verloop van de competitie dan zal de doelstelling niet gehaald worden. Bovenin meedraaien en een periodetitel pakken is de doelstelling. Op papier hebben de Roodwitters 2 matige tegenstanders gehad maar het resultaat is slechts 2 punten.

Na het teleurstellend gelijkspel van vorige zondag wilden de Roodwitters in de thuiswedstrijd tegen Crescentia uit Tungelroy (trainer Noud van Leeuwen uit Budel-Schoot) wat recht zetten. De goede wil was er vooral in de 1e helft. Het venijn ontbrak steeds. Veel onnodige overtredingen, verkeerde balaannames, te weinig creativiteit maar ook ontbrak het goede ritme om zo in een rap tempo het doel van Crescentia te bestormen. Vanaf de aftrap nam Rood-Wit’67/Plus het initiatief en creëerde diverse goede scoringskansen. Al in de 8e minuut had Crescentia geluk toen keeper Roy Beelen een lob van Harm Derks nog net tot corner kon verwerken. In 28e minuut werd Geert Compen op links de diepte in gestuurd. Zijn uitstekend genomen voorzet werd echter over het doel geschoten. De verdiende voorsprong kwam na een half uur voetbal. Een door Joey Roost genomen corner werd door Youri van Gils tegen het net gekopt, 1 – 0. Slechts 1 minuut later ontving Tom Ras uit een dieptepass de bal (geschonken door Marcel Aarts van café Down Town uit Eindhoven), hij passeerde de uitkomende Crescentia keeper maar werd binnen het strafschopgebied neergelegd. De jarige scheidsrechter Cruz had geen zin in een kadootje en gaf slechts een achterbal. Crescentia kwam in de 39e minuut voor het eerst bij het Roodwit doel maar wel met gevolgen. Na een misverstand mist keeper Nick Roost de bal die nog wel weg weggewerkt maar op 25 meter van het Roodwit doel komt de bal bij de die middag bepaald aanwezige Maikel van Amen. Hij haalde uit met een verwoestend schot en de bal verdween in de touwen. Dat betekende voor op dat moment de onverdiende 1 – 1.

Het was misschien het gevoel van we zijn vandaag beter en het komt wel goed. Maar daar dacht Crescentia toch iets anders over. Steeds meer kwamen zij na de theepauze op de helft van de Roodwitters. Zij kregen meer wilskracht en lef. Toch was het Rood-Wit’67/Plus dat vooralsnog de beste kansen kreeg.

In de 46e minuut ontfutselde Geert Compen Ron Linssen de bal, dribbelde alleen richting het vijandige doel maar hield geen controle over de bal. De te ver voor zich uit stuiterende bal werd door keeper Beelen weggewerkt. Één minuut later omspeelde Mart Tunissen op rechts 2 tegenstanders, ging met bal richting het Crescentia doel en schoot hard in. De bal werd nog tot corner verwerkt. Weer een minuut later kwam Joey Roost na een dieptepass van Youri van Gils alleen voor keeper Beelen. Onbeheerst schoot hij de bal tegen de keeper. In de 66e minuut kwam de verdiende voorsprong, weliswaar met wat geluk. Uit een vrije trap werd de bal rechts van de muur naar de diepgaande Youri van Gils gespeeld. Zijn voorzet werd door Paul van de Ven in eigen doel geschoten, 2 - 1. Hierna vond Crescentia het wel welletjes en kwam beter in haar spel. Het was weer Maikel van Amen die bepalend was. Vanaf het middenveld legde hij de bal panklaar voor de voeten van Joeri Dirckx die keeper Nick Roost het nakijken gaf en de 2 – 2 scoorde. In de laatste minuten was het nog enkele keren behoorlijk spannend omdat Crescentia bepaald geen geluk had na een goed opgezette aanval en een afstandsschot.

Zondag 18 september staat weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer komt SVVH uit Heibloem op bezoek, aanvang 14.30 uur.