Boekoel 1 - Rood-Wit'67/Plus 1 wordt 1 - 1

4 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Schnitzler, A.J.M.

Onbekend

Matige start competitie RoodWít'67/Plus. In de eerste wedstrijd van de competitie heeft RoodWit'67/Plus uit tegen Boekoel een 1 - 1 gelijkspel behaald.

Rood-Wit’67/Plus had deze wedstrijd gezien de veldmeerderheid en de vele scoringskansen die het in deze wedstrijd kreeg, met grote cijfers moeten winnen.

Vanaf de aftrap nam Rood-Wit’67/Plus het initiatief en creëerde diverse goede scoringskansen.

In de 4e minuut had de score voor de Rood-Witters al geopend moeten worden.

Een voorzet van Youri van Gils bracht Geert Compen in een uitstekende scoringspositie, maar zijn inzet werd op het laatste moment door Boekoel doelman Narmo Bol tot corner verwerkt. In de 10e minuut kwam de thuisclub onverwacht op voorsprong. Uit een counter bereikte de bal de snelle aanvaller Bernd Bons, die door de Rood-Wit’67/Plus defensie soleerde. Hierdoor kon hij alleen op het Rood-Wit’67/Plus doel afgaan, waarna hij op het laatste moment door Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost onreglementair werd gestopt.

Gedecideerd wees scheidsrechter Schnitzler naar de stip.

Boekoel middenvelder Dirk Vervoort liet zich deze kans niet ontglippen en met een droge knal liet hij Rood-Wit’67/Plus doelman Nick Roost vanaf elf meter volkomen kansloos, 0-1.

Na deze tegenvaller bouwde Rood-Wit’67/Plus een groot veldoverwicht op en probeerde

druk op het Boekoel doel te zetten om de gelijkmaker te forceren.

Diverse goede scoringskansen ontstonden, maar Geert Compen en Steffen Hendriks vonden steeds Boekoel doelman Narmo Bol op hun weg. Met uitstekende reddingen voorkwam hij de gelijkmaker.

Na de hervatting kreeg de wedstrijd een heel ander gezicht. Door de Boekoel spelers werd veel harder opgetreden tegen de Rood-Witters, waardoor Rood-Wit’67/Plus in korte tijd door blessures 4 spelers moest vervangen en de resterende 25 minuten met 10 man verder moest. Toch bleef Rood-Wit’67/Plus het initiatief houden en er stonden diverse goede mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Uit een voorzet van Tom Ras miste Sven Vrijdag op een haar en Geert Compen had bepaald pech toen hij zijn kopbal net langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Vijf minuten later was het opnieuw bijna raak. Harm Derks nam vanaf 20 meter een vrije trap, maar zijn inzet werd op uitstekende wijze door Boekoel doelman Narmo Bol tot corner verwerkt In de 85eminuut kreeg Rood-Wit’67/Plus loon naar werken.

Boekoel verdediger Bob Goertz (veldverwijderd) kon het niet laten om Rood-Wit’67/Plus invaller Joey Roost na te trappen onder het oog van scheidsrechter Schnitzler en deze kende Rood-Wit’67/Plus terecht een strafschop toe.

Joey Roost liet zich deze kans niet ontglippen en met een uitstekende trap vanaf elf meter liet hij Boekoel doelman Narmo Bol met een lage schuiver in de linker benedenhoek volkomen kansloos, hij bracht hiermee de 1-1 eindstand op het scorebord. Komende zondag staat voor Rood-Wit'67/Plus de thuiswedstrijd tegen Crescentia op het programma.