Boszicht 230
6024AP
BUDEL-DORPLEIN
tel. 0495-519913

Na een helft spelen zou je gezegd hebben Rood-Wi’67/Plus gaat deze wedstrijd met grote cijfers winnen. Het begon al in de 9e minuut toen een hoge Rood-Wit’67/Plus corner bij de 2e paal bij de geheel vrijstaande Jelle v.d. Kruijs belandde. De door zijn vader geschonken wedstrijdbal, schoot Jelle niet in het doel maar net ernaast. 1 Minuut later een schitterende aanval over rechts via Mika v.d. Boomen, Jelle v.d. Kruijs en Geert Compen, door laatst genoemde prima breed gelegd op Nick Lucassen. Nick schoot wel hard maar daardoor minder zuiver zodat de bal net naast het doel ging. In de 14e minuut weer een goede schietkans van Robin v. Vuurden, maar Nick Lucassen stond in de baan van het schot en weg kans. Weer 4 minuten later kwam de verdiende voorsprong. Mika v.d. Boomen oefende veel druk uit op de tegenstander en veroverde de bal, prima gedaan. Vervolgens schoot hij de bal breed naar Steef Damen. Hij passeerde 3 verdedigers en rondde daarna perfect in de verre hoek af 1 – 0. Tegenover al die mooie kansen stond een doelpoging van RKMSV, dat was een slap schot van Roy Gielen. In de 41e minuut kreeg Loek Beeren van RKMSV een directe vrije trap te nemen van circa 25 meter. De vrije trap werd langs het muurtje geschoten en verdween in de rechter hoek 1 – 1. Dit was ook de ruststand. Na rust een geheel andere wedstrijd. De Roodwitters hadden niet meer de controle, het vertrouwen was veel minder, duels werden onvoldoende gewonnen en de passing was minder zuiver. Daardoor was de tegenstander meer in balbezit. Toch kreeg RKMSV niet veel kansen maar de thuisclub ook niet. In de 65e minuut was er nog een cruciaal moment. Een RKMSV speler stond buitenspel, grensrechter Charles Aarts vlagde ook maar de Belgische scheidsrechter uit Antwerpen die veel te ver van de buitenspelsituatie af stond keek niet eens naar het vlagsignaal. Het spel ging door, er kwam een duel tussen de spits van RKMSV en Harm Derks binnen het strafschopgebied. Tot verbazing van iedereen floot de scheidsrechter voor penalty. Finn Joosten benutte de penalty 1 – 2 en bepaalde daarmee de eindstand op 1 – 2. Pupil van de week was Cem Lipkens. Volgende week: let op, al om 12.00 uur uit in Neerkant tegen Neerkandia.